{ "title": "Arap Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/arap-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 01:02:22", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Arap Pilavı, günümüzde hemen hemen her evde yapılmasa da çok lezzetli olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Günümüzde pilav çeşitleri oldukça fazla olup bayanlar tarafından kolaya kaçılmaktadır. Fakat Arap pilavı yapılışı da oldukça basit olup zahmetli bir yemek olmamaktadır. Her bayana tavsiyem olan Arap pilavını özel günlerinizde misafirlere yaparak tatları damaklarda bırakabileceğiniz bir yemek tarzı olmaktadır. Ayrıca masraflı bir yemek olmayan Arap pilavı her evde yapılabilecek bir yemektir. Arap pilavı daha çok Mekke de yapılıp ikram edilmektedir ve bu şekilde yayılmaktadır. Örneğin Arap pilavı yapılışı şu şekilde olmaktadır:

Arap pilavı için malzemeler
Arap Pilavı Nasıl Yapılır?

İlk olarak pirinçleri iyice yıkadıktan sonra süzülmeye bırakılır. Daha sonra derin bir tencere ye tereyağı eklenir ve eritilir. Dolmalık fıstık, kuskus, tarçın ve karanfiller tereyağında kavrulur. Kuskusun rengi değişene kadar kavrulur ve rengi değişince pirinçler ve safran eklenir. Bir süre tereyağında kavrulur. Daha sonra kaynar tavuk suyu tuz ve önceden haşlanmış küçük parçalara ayrılmış tavuk etleri pilava eklenir. Ağzı kapatılarak pişmeye bırakılır. Pişen pilav ağzı açılmadan demlenmeye bırakılır. Daha sonra demlenen pilav sıcak şekilde ikram edilir. Fakat pilav pişerken tavuk suyu iki parmak taşacak şekilde eklenmelidir. Fakat tavuk suyu hazırda yok ise kaynar suda eklenebilir.
" } ] }