{ "title": "Arpa Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/arpa-pilavi-5789.jpg", "date": "21.01.2024 10:25:46", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Arpa Pilavı, özellikle de et yemeklerinin yanında yapılan bir pilav türüdür. Bulgur pilavı ve pirinç pilavı hep yapılan pilav türleri et yemeğinin yanında bir de arpa pilavı yapmayı deneyin. Et yemeğinin arpa pilavı gerçekten de çok güzel gidiyor. Arpa pilav yalnızca et yemeğinin yanında değil sebze yemeklerinin yanında enfes gidiyor. Bazen de bu arpa pilavı tek başına bile yemek çeşidi olarak yapabilirsiniz. Yanında ayran ile müthiş bir tat olmaktadır. Arpa pilav tarifini mutlaka yapın ve sevdikleriniz ile paylaşın. Emin olun ki arpa pilavı yiyen herkes bir daha yapmanızı isteyecektir. Hem çok lezzetli lezzetli olduğu kadar da yapması kolay olan arpa pilavı mutlaka deneyin. Şimdi bu enfes pilavı yapmaya başlayalım.

Arpa Pilav İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Arpa Pilav Nasıl Yapılır?

Bu enfes ve farklı olan arpa pilavı yapmak için öncelikle arpa şehriyeleri iyice yıkayın, süzgeç içine alın ve bir kenara koyun. Daha sonra tencerenin içine tereyağı ile margarini koyun. Yağı biraz kızdırın ve içine arpa şehriyenin birazını ilave edin. Rengi biraz dönüp o mis koku çıkana dek iyice kavurun. Arpa şehriyenin hepsini değilse yarısını koymamızdaki asıl amaç iki renkli gibi olmasını sağlamaktır. Daha sonra da arpa şehriyenin diğer yarısını da ilave ederek kavurma işleminde devam edin. Sonradan ilave etmiş olduğunuz arpa şehriyenin rengi çok da fazla dönmeden tuz ayarı ile suyunu da ilave edin. Kısık ateş üstünde suyun çekene dek pişmeye bırakın. Arpa pilav piştikten sonra tencerenin kapağını açın ve üzerine kâğıt havlu koyun ve arpa pilavı dinlenmeye bırakın. Dinlenen arpa pilavı yanında et yemeği ya da sebze yemeği eşliğinde servis yapın. Arpa pilav tek başına da ayran eşliğinde harika oluyor.

Afiyet Olsun.
" } ] }