{ "title": "Arpa Şehriye Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/arpa-sehriye-pilavi(1).jpg", "date": "18.01.2024 23:44:50", "author": "Asiye Gül", "article": [ { "article": "Arpa Şehriyeli Pilav, Çorba veya sulu yemek denilince akla ilk gelen kesinlikle pilav olur. Çünkü pilav her yemeğin yanına yapılabilecek en leziz ve en kolay tarihlerden biridir. Fakat pilav yaparken de dikkat edilmesi gereken püf noktaları vardır. Eski insanlar evlenme yaşına gelmiş bir kıza yemek yapmasını biliyor musun diye sormazlarmış, güzel pilav yapabiliyor musun diye sorarlarmış. Yani güzel pilav yapan bir kimse, yemek yaparken elinde lezzet var demektir. Pilav yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli kural su ve pilavlık bulgur veya pirinç miktarı olmalı. Sizlere muhteşem arpa şehriyeli iki pilav tarifi verelim. Bulgurlu arpa şehriyeli pilav ve arpa şehriyeli pirinç pilavı ve arpa şehriyeli erişte tarifini madde madde yazalım.

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Malzemeleri
Arpa Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır?

Pirinçler süzgeç yardımı ile yıkanır. Tencereye sıvı yağ eklenir ve arpa şehriye ilave edilerek hafif kahve rengi olana kadar kavrulur. Kavrulan şehriye üzerine yıkanmış pirinç eklenir ve 3-4 dakika kavrulur. Tuz ve karabiber eklenir üzerine tavuk suyu dökülür, 18-20 dakika kısık ateşte pişirilir. 20. Dakika pilav kontrol edilip bir kez daha karıştırılır ve üzerine tereyağı eklenerek ocaktan alınır. 10 dakika dinlenmesi beklenen pilav sıcak olarak servis edilebilir. Mis gibi arpa şehriyeli pirinc pilavimiz hazır.

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Malzemeleri
Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Tencereye sıvı yağ ve arpa şehriye eklenir ve 5 dakika kavrulur. Kavrulan şehriye üzerine bulgur ilave edip 3 dakika kadar kavrulma devam eder. Tuz ve et suyu veya tavuk suyu ilave edilerek ocağın ısısı azaltılır. 18-20 dakika pişirin ve üzerine tereyağı eklenir. Tencere ocaktan alınır ve 15 dakika kadar dinlendirilir. Mis gibi arpa şehriyeli bulgur pilavı servise hazır.

Arpa Şehriyeli Erişte Pilavı Malzemeleri
  • 250 gram erişte
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 200 gram tereyağı
  • Tuz
  • 4 bardak tavuk suyu
Arpa Şehriyeli Erişte Pilavı Nasıl Yapılır?

Tavuk suyu tencereye alınır ve kaynatılır. Kaynayan tavuk suyuna erişte eklenir ve tuz eklenerek makarna gibi pişirilir. 12-13 dakika pişen erişte, suyu azaldığı zaman ocaktan alınır. Başka bir tavada tereyağı yakılır ve arpa şehriye bu yağda kızartılır. Arpa şehriye ve tereyağı erişte üzerine eklenir karıştırılır ve 15 dakika dinlendirilir. Mis gibi arpa şehriyeli erişte pilavı servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }