{ "title": "Arpacık Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/arpacik-pilavi.jpg", "date": "22.01.2024 01:46:48", "author": "mustafa kaya", "article": [ { "article": "
Arpacık pilavı, pirinç pilavı ve bulgur pilavı haricinde, özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan bir pilav çeşidi olan arpacık pilavı, kolay yapımı ve hazırlanışıyla benim favori pilav çeşidimdir. Değişiklik isteyenler için arpacık pilavını tavsiye ederim. Aşağıda vermiş olduğum arpacık pilavı tarifi dört kişilik bir sofra için yeterlidir.

Arpacık pilavı malzemeleri
Arpacık pilavı nasıl yapılır?

İlk olarak yapışmaz tabanlı olan pilav tencerenize tereyağı koyulur. Tereyağı hafif şekilde köpürmeye başladığı zaman üzerine zeytinyağını ilave edin. Hemen onun peşinden arpa şehriyelerin yarısı üzerine ilave edilir. Arpa şehriyelerin rengi değişene kadar kavrulur. Daha sonra geri kalan arpa şehriyeler üzerine ilave edilir. Son eklediğimiz şehriyelerin rengi tam değişmeden altı kısılır. Bunun amacı arpacık pilavımızın görsel güzellik vermesini sağlamaktır. Arpa şehriyeler kavrulduktan sonra sıcak su ve tuz ilave edilir. Su iyice kaynadıktan sonra ocağın altı kısılarak, tencerenin kapağı kapatılır ve pişirilmeye bırakılır. Arpa şehriyeler suyunu tamamen çektikten sonra ocağın altı kapatılır. 15-20 dakika dinlendirilen arpacık pilavını servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }