{ "title": "Bademli Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/bademli-pilav(1).jpg", "date": "19.01.2024 21:31:31", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Bademli pilav, bademli pilav çok lezzetli pilav tariflerinden biridir lezzeti yanında görsel açıdan da oldukça şık bir görüntüye sahip olan bir pilav çeşididir ve özel yemekler de muhakkak bulunan tariflerden biridir yapımı diğer pilavlar gibi kolay ve pratiktir

Bademli pilav yapımı için gerekli malzemeler
Bademli pilav nasıl yapılır?

Bademli pilav için öncelikle bir iki su bardağı kadar su kaynatılır ve bir kâseye alınıp üzerine bademler eklenir ve yarım saat kadar bekletilir ki bademlerin kabukları soyulabilsin badem kabukları yumuşayınca soyulur ve bir kenara alınır pilav yapılacak olan tencere içerisine bir kaşık tereyağı ve dört yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve ocağa konulup ocağın altı açılır tereyağı eriyince daha önceden kabukları soyulmuş olan bademlerde tencereye ilave edilir ve bademler hafif kavrulur bademler kavrulurken bir buçuk su bardağı pirinç yıkanır süzülür ve bademler kavrulunca tencereye ilave edilir pirinç biraz kavrulunca üzerine üç su bardağı su ilave edilir ve tuzu atılıp ocağın en küçük yerine alınıp altı kısılır ve kısık ateşte pişirilir pilav pişince tencerenin üzerine kâğıt havlu serilir ve kapağı kapatılıp on beş yirmi dakika kadar dinlenmesi için beklenir ve ardından servis edilir servis ederken küçük maydanoz parçaları ile süslenir.
" } ] }