{ "title": "Baharatlı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/baharatli-bulgur-pilavi-9456.jpg", "date": "20.01.2024 09:07:22", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Baharatlı bulgur pilavı, mutfakların vazgeçilmezi olan bulgurun hem insan sağlığı için hem maddi olarak ekonomik bir yemek türü olduğu için bulgurun önemi büyüktür. Birçok ve sayamayacağımız çeşidiyle masaları süsleyen bulgurdan oldukça tasarruf etmek mümkündür. Baharatlı bulgur pilavı masalarda görselliğiyle ve lezzetiyle vazgeçilmez bir tattır. Anadolu nun geleneksel bir yiyeceğidir lif açısından zengin olan bulgurun içinde bulunan B olarak tüm vitaminler bulunmaktadır. Bulgur çeşitlerini tüketen kişilerin folik asit değeri oldukça dengelenerek ek olarak takviye almaları gerekmez. Özellikle hamile ve çocukların sık tüketmeleri gereken bulguru gelişim acısından bilmeleri gerekir. Ayrıca bulgurun saklama koşullarında bozulma ihtimali düşüktür. Güneş görülmemesi gereken serin yerde bulgur saklandığı süre içinde tazeliğini korur. Baharatlı yapılması bulgurun içinde olan vitamini arttırarak eşsiz bir lezzete yerini bırakması diyetlerdeki yerini almıştır. Gelişme çağında olan çocuklara bulgurun faydalarının ne kadar önemli olduğu anlatılmalıdır.

Baharatlı bulgur pilavı için gerekli malzemeler
Baharatlı bulgur pilavı nasıl yapılır?

Derin bir tencere içerisine önce soğanı kıyma şeklinde doğrayalım. Tenceremizi ateşin üzerine bırakarak güzelce sıvı yağı ekleyip soğanı kavuralım. Kavrulan soğan üzerine domates, biberi doğrayıp üzerine salçayı ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Kavrulan malzemelerin üzerine suyu ilave ederek kaynamasını bekleyelim. Kaynayan suyun içine bulguru ilave edip bir kaynamanın ardından baharatlarını atıp karıştırıp pişmesini bekleyelim. Suyunu çeken baharatlı bulgur pilavınızın altını kapatıp demlenmeye bırakılarak dinlendirilmelidir. 15 Dakika sonrası çok lezzetli pilavınız hazırdır.

Afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }