Baharatlı pilav tarifimizde pirinç kullanıyoruz. Hindistan cevizinin aroması, safran, sarımsak ve baharat çeşitleriyle farklı bir lezzet olan pilav, et ve balık ürünlerinin yanında servis edilebilir.
Baharatlı pilav malzemeleri
250 gram pirinç
İki adet orta boy soğan
İki diş sarımsak
Üç çorba kaşığı sıvı yağ
Bir su bardağı et suyu
Bir miktar Hindistan cevizi
250 gram soyulmuş domates
Yarım su bardağı ince kıyılmış maydanoz
Limon suyu
Safran
Karabiber, Tuz, Kırmızı pul biber
Baharatlı pilav nasıl yapılır?
İlk olarak bir kap içerisine soğanlar soyularak küçük küp şeklinde doğranır. İki diş sarımsak soyulduktan sonra iyice dövülerek ezilir. Bir tava içerisine yağ alınarak üzerine ezilmiş sarımsakla beraber küp şeklinde kesilmiş soğanlar da eklenerek hafif şekilde kavrulur. Bu karışımın üzerine baharatları da ekleyelim. Üzerine doğranmış domatesleri, maydanoz ve pirinci de ekleyerek beş dakika kısık ateşte pişirilir. Beş dakika sonra üzerine et suyunu ilave ederek ara sıra karıştırmak suretiyle otuz dakika daha kısık ateşte pişirilmeye devam edilir. Böylelikle baharatlı pilavınız hazır hale gelmiş olup servis edebilirsiniz. Baharatlı pilavın yanına ne yapacağınızı düşünmediyseniz size tavsiyemiz, altı adet kadar karidesi ayıklayarak bir tavada yağ ile kızartarak üzerine limon, karabiber ve tuz ile tatlandırarak hazırlayacağınız yemek ile servis edebilirsiniz.