{ "title": "Basmati Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/basmati-pilav.jpg", "date": "19.01.2024 13:12:48", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Basmati Pilavı, pirinç türleri arasında mükemmel bir lezzete ve kaliteye sahip olan basmati pirinci ile hazırlanan pilavı bir kez tadan bir daha bu lezzetten kendisini mahrum bırakmayacaktır ve bir daha diğer pirinçlerle hazırlanan pilavları damaklar kolaylıkla kabul etmeyecektir. Jasmin pirincini andıran ve çok daha az kokulu ve nişastalıdır. Basmati pirinci farklı pirinç türlerine oranla suyu daha fazla çeker ve basmati pirinci ile pilav hazırlanırken, örneğin 1 su bardağı pirinç için 2 su bardağı sıcak su kullanılır. Bu nedenle basmati pirinci ile hazırlanan pilav diğer farklı pirinçlerle hazırlanan pilavlarla aynıdır. Ancak mükemmel bir pilav yemek istiyorsanız mutlaka su miktarına dikkat etmeniz kâfi olacaktır.