{ "title": "Beyaz Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/beyaz-pilav-7448.jpg", "date": "19.01.2024 08:06:19", "author": "Fatih tanış", "article": [ { "article": "Beyaz pilav, bu pilavın yapılışında göze zor görünen, çoğu kişinin bir türlü yapamadığını ve tutturamadı tariflerinden biridir. Beyaz pilavı yapılışında kullanılan malzeme ölçüsüne dikkat edildiği zaman ve aşağıda verilecek olan tarife harfi harfine uyulduğu zaman, beyaz pilavının yapılışının o kadar da zannedildiği gibi zor olmadı fark edilecektir. Beyaz pilavını yapmadan önce dikkat edilecek bazı hususlar vardır. Beyaz pilav yapıldığı zaman kesinlikle tereyağı kullanılması gerekmektedir. Tereyağı beyaz pilavına daha lezzetli bir tat katmasını sağlar. Bunun yanında sıra pirinç alırken, baldo pirinç alınması dikkat edilmelidir. Beyaz pilavı yapılışında kırık olan pirinçler tercih edilmemelidir. Eğer beyaz pilavının daha güzel ve beyaz görünmesini istiyorsak, sıcak suyu ilave ederken birkaç damla limon suyu damlatılarak yapılması gerekir.

Beyaz pilav malzemeleri
Beyaz pilavın nasıl yapılır?

Beyaz pilav yapılışı ne ilk olarak hazırlanan bir teflon tava içerisine de tereyağını ilave ederek başlanmalıdır. Daha sonrasında teflon tavayı ocağa alıp ocak yakılır. Tereyağı hafif olarak kızarmasının ardından yıkanmış olan baldo pirinç tavaya ilave ederek kavrulmaya devam edilmelidir. Yaklaşık olarak 5 dakika kadar hiç durmadan karıştırmak gerekir. Eğer karıştırılması beyaz pilav dibe tutar. Bu arada bir kaba su bardağı kadar tavuk bulyonu ile sıcak su ilave edilerek karıştırılmalıdır. Tabi İsteğe göre de tuz katılabilir. Bu karışımı da pirinç ve şehriyenin kavrulduğu tavaya ilave edilir ve birkaç kez karıştırılmalıdır. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp ocağın altı kısılır ve yaklaşık olarak 20 dakikaya kadar pişmeye bırakılır. Bu süre zarfında pilavı kontrol etmek için tencerenin kapağını çok fazla açıp kapatmak gerekir. 7-8 dakika sonrasında kapağı açıp biraz suyunu çekmiş mi ya da çekmemiş mi diye kontrol edilmelidir. Tabi bunu yaparken, sürekli kapağını açarak buharında düşmesine engel olarak pişmesine mâni olunmamalıdır. Pirinçler suyu tamamen çektiği zaman, biraz dibe tutmadan altını kapatmaya gerekir ve beyaz pilavını birkaç kez karıştırmak gerekir. Beyaz pilavı karıştırdıktan sonra tencerenin üzerine kâğıt havlu sererek kapağı kapatılır ve 15 dakika kadar dinlenmesi beklenmelidir. Kâğıt havlu buharı çekmeye yararlı olur ve tane tane olmasını sağlar. Beyaz pilav bu aşamadan sonra hazır hale gelecektir.

Afiyet Olsun.
" } ] }