{ "title": "Beyaz Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/beyaz-pilav-7448.jpg", "date": "19.01.2024 08:06:19", "author": "Fatih tanış", "article": [ { "article": "Beyaz pilav, bu pilavın yapılışında göze zor görünen, çoğu kişinin bir türlü yapamadığını ve tutturamadı tariflerinden biridir. Beyaz pilavı yapılışında kullanılan malzeme ölçüsüne dikkat edildiği zaman ve aşağıda verilecek olan tarife harfi harfine uyulduğu zaman, beyaz pilavının yapılışının o kadar da zannedildiği gibi zor olmadı fark edilecektir. Beyaz pilavını yapmadan önce dikkat edilecek bazı hususlar vardır. Beyaz pilav yapıldığı zaman kesinlikle tereyağı kullanılması gerekmektedir. Tereyağı beyaz pilavına daha lezzetli bir tat katmasını sağlar. Bunun yanında sıra pirinç alırken, baldo pirinç alınması dikkat edilmelidir. Beyaz pilavı yapılışında kırık olan pirinçler tercih edilmemelidir. Eğer beyaz pilavının daha güzel ve beyaz görünmesini istiyorsak, sıcak suyu ilave ederken birkaç damla limon suyu damlatılarak yapılması gerekir.