Bezelyeli Pilav, Pilav toplumunun vazgeçilmez yemeklerinden biridir, birçok şekilde yapılan pilavın çeşitlerinden biri de bezelyeli pilavdır. Bezelye taneli ve yeşil renkli bir sebze olup pilava ayrı bir renk ve tat katar.
Bezelyeli Pilavın Malzemeleri
2 su bardağı pirinç
150 gr bezelye
3 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
Bezelyeli Pilavın Nasıl Yapılır?
Pirinci ayıklayıp ve içine bolca tuz koyup 1-2 tane limon tuzu koyun ve üzerine sıcak su ilave edip 1 saat kadar haşlayın. Haşladığınız pirinci yıkayın. Sıvı yağı tencereye koyup hafif ısıttıktan sonra üzerine suyu ekleyip kaynayınca pirinci koyun suyunu çekene kadar pişirin piştikten sonra haşlanmış bezelyeyi üzerine ekleyin 1 kez karıştırın ve sararak demlenmeye bırakın. Bezelyeler konserve ise; suyunu süzüp bir kaba koyarak yarım kaşık tereyağı ile hafifçe kavurduktan sonra pilava karıştırın.