Biberli bulgur pilavı, Türk damak tadının vazgeçilmezlerindendir. Özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde sevilerek yapılan bir pilav türüdür.
Biberli Bulgur Pilavı Malzemeleri
4 bardak pilavlık bulgur
3 adet iri soğan
10 adet sivri biber
10 adet acı biber
3 domates
1 yemek kaşığı biber salçası
Yağ
Tuz
Hazırlanışı: Soğanları iri iri doğrayıp tencereye ekleyin. 2-3 dakika kavurduktan sonra biberleri boyuna birkaç defa kesip 1 cm eninde ince ince.
Doğrayıp tencereye koyun. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küçük zar şeklinde keserek biberler yumuşamaya başladığında domatesleri tencereye ilave edin.
Bu arada bulguru geniş bir kaba koyup temizleninceye kadar yıkayıp suyunu süzdükten sonra tencereye ekleyin. Her bardak bulgura 2 bardak ekleyin. Salçayı az su içinde sulandırarak tencereye ilave ettikten sonra tuzunu da ekledikten sonra ara ara karıştırıp pişirin. Tam olarak suyunu çekmeden tencereyi ateşten alın ve üzerine kalın bir örtü örtüp demlenmeye bırakın. Bulgur pilavı ne kadar acılı yapılırsa tadı da o kadar iyi olur. Biberler isteğe bağlı azaltılıp çoğaltılabilir.