{ "title": "Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/bulgur-pilavi-nasil-yapilir-7119.jpg", "date": "21.01.2024 03:45:25", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır, Bulgurun içine birtakım malzemeler katarak enfes bulgur pilavı yapılır. Bulgur pilavının çeşitleri de çoktur. Mesela; Sütlü bulgur pilavı, patlıcanlı bulgur pilavı, sade bulgur pilavı, kuru domatesli bulgur pilavı, nohutlu bulgur pilavı, yeşil mercimekli bulgur pilavı ve kuru börülceli bulgur pilavı gibi daha birçok çeşitleri bulunmaktadır. Herkesin severek ve isteyerek yapıp tükettikleri bir yemek türüdür. Ayrıca pirince göre bulgur daha sağlıklıdır ve besleyici bir besin maddesi olmaktadır.

Bulgur, Anadolu'nun geleneksel yiyeceği olmaktadır. Hem ekonomik hem de olabildiğince yüksek karbonhidrat değerine sahip olmaktadır. Buğdayın besin öğelerinden olan çinko, krom, kepek ve magnezyum doğal olarak bulgurun içinde de yer alıyor. Bunların yanı sıra ek olarak selenyum, fitatlar ve B 12 haricindeki bütün B vitaminleri bulgurda bulunuyor. Bunun dışında lif açısından da oldukça zengin. Folik asit içeriği sayesinde bebekler ve hamilelerin folik asit ihtiyaçlarını en üst seviyede karşılayabilir. Küflenme ile bozulmaya karşı da olabildiğince dayanıklıdır ve uzun zaman güneş görmeyen yerlerde muhafaza edilmesi mümkün olur.

Bulgur, yüksek karbonhidrat değeri sebebi ile enerji verici özelliğe de sahip olmaktadır. Özellikle okul çağındaki çocuklarınızın vücut dirençlerinin korunması ve daha enerjik olmaları açısından bulgur pilavı oldukça önemli bir besindir. İçindeki lif özelliği sayesinde kandaki yağ miktarını düşürür ve kötü kolesterolün kontrol altına alınmasında faydalı oluyor. B 1 vitamini sinir ve sindirim mekanizması için en önemli vitaminlerden biridir. Oldukça sağlıklı olan bulgur pilavının nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, aşağıda yazılı olan anlatıma göre yapabilirsiniz.

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır, Gereken Malzemeleri
Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Bulgur pilavını yapmak için, ilk olarak soğanı ince bir şekilde doğrayın, sıvı yağ veya da zeytinyağı ile hafif kavurun. (Soğanları yakmamaya dikkat edin. Çünkü yanık soğanlar pilavda kötü tat bırakır ve yerken sevilmez.) Ardından sivri biberleri doğrayıp tencereye ilave edin. Az daha kavurduktan sonra rendelediğiniz domatesleri de ilave edin ve güzelce kavurun. Domatesler de iyice kavrulduktan sonra bulguru ekleyin 1-2 dakikada bulguru domateslerle kavurun. (Bu kavurma işlemi bulgura daha da lezzet katar ve bulgurun tane tane olmasını sağlar.) Sonra üzerine sıcak su ve sıcak tavuk suyu ilave edip tuzunu da atıp bir iki karıştırın, tencerenin kapağını kapatın kaynamaya bırakın.

Kaynayan tencerenin altını kısın ve kısık ateşte karıştırmadan pişmeye bırakın. (Pilavın yanmaması için suyunu kontrol edin.) Sonra pişen bulgur pilavının altını kapatın. Tencerenin ağzına havlu kâğıt ya da küçük bir temiz bez parçası örtün ve kapağını kapatın. (Bez veya havlu kâğıt konması, tencerenin buhardan oluşturduğu su damlacıklarının tekrar pilava düşmemesi içindir.) Yaklaşık 10 dakika kadar dinlenen bulgur pilavı yenmeye hazırdır. Bulgur pilavı nasıl yapılır sorusunun cevabını vermiş olduk.

Afiyet olsun.
" } ] }