{ "title": "Bulgur Pilavı Oktay Usta", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/bulgur-pilavi-oktay-usta-7324.jpg", "date": "20.01.2024 05:40:47", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Bulgur pilavı Oktay usta: Bulgur pilavı klasik pilav çeşitleri arasında en bilindik olanıdır. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Zaman almadan sofralarda kısa sürede yer almaktadır. Hemen hemen her yemeğe yakışan bulgur pilavı Oktay usta tarifi ile çok daha lezzetli olmaktadır. Besin değeri oldukça yüksektir. Ana yemekleri tamamlayıcı özelliğe sahiptir. Sizde bugün pratik ve kolay yapımlı bulgur pilavını sofralarda ev halkına sunmak istiyorsanız işte tarifi. Bulgur pilavı Oktay usta tarifi ile sizler için paylaşıyoruz. Şimdiden kolay gelsin.

Bulgur pilavı Oktay usta tarifi için gerekli malzemeler
Bulgur pilavı Oktay usta tarifi: Öncelikle kuru soğanı, yeşil biberleri küçük doğrayın. Domatesi rendeleyin. Pilav yapılacak tencere içerisine zeytinyağını ve tereyağını koyarak, soğanları ve biberleri kavurun. İçine domates salçasını ilave ederek 1-2 dakika kavurun. Salça kavrulunca içine rendelenen domatesi ekleyin. İyice karıştırın. Artık pilavı suyunu da ilave ederek tuzunu ayarlayın. Su kaynayana kadar ocağı hararetli bir dereceye getirin. Su kaynayınca ocağın altını kısık bir dereceye getirin ve su içerisine bulguru ekleyin. Bulgur ekledikten sonra ocağın altını kısın ve 1-2 tur yemeği karıştırın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yemeği hiç karıştırmadan pişirin. Yaklaşık 20 dakika kadar piştikten sonra pilavın pişip pişmediğini kontrol edin. Bulgur suyunu çekip tencere dibine biraz yapışmış ise pilav pişmiş demektir, ocağın altını kapatın ve yemeği biraz dinlendirin. Artık bulgur pilavı Oktay usta tarifi ile hazırlandı.

Afiyet olsun.
" } ] }