{ "title": "Bulgur Pilavı Sade", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/bulgur-pilavi-sade.jpg", "date": "21.01.2024 11:45:37", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Bulgur pilavı sade, ülkemizin her yerinde sevilerek tüketilen adeta olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Gerek lezzeti olsun gerek yapılışının kolaylığı olsun bizlerin bu pilav çeşidi ile sık sık karşılaşmamıza neden olmaktadır. Tabi ki bu kadar sık karşılaşılan ve bu kadar lezzetli olan bulgur pilavının da birçok farklı çeşitleri bulunmaktadır. Bulgur pilavı bir tarım ürününden yapılan yemek olduğu için çok eski zamanlardan beri çokça tüketilerek insanlar tarafından oldukça geliştirilmiştir. Bu nedenle bulgur pilavı sade olarak ya da içerisine diğer tarım ürünlerinden katılarak tüketilmektedir. Bazı bölgelerde daha çok sevilen salçalı bulgur pilavı da oldukça yaygındır. Pirinç pilavı sade, özellikle tereyağı ile yapıldığında çok daha güzel bir kokuya ve tada sahip olmaktadır. Bu nedenle insanlar tereyağı ile yapılan bulgur pilavına daha çok yönelmektedir. Bulgur pilavı sade, yapılış olarak aslında en kolay pilavlardan biridir. Yapılışı son derece kolay olan bu yemeği günümüzde hiç yemek yapmayı bilmeyen insanlar bile çok kolay bir şekilde yaparak tüketebilir. Bunun için sadece birazdan değineceğimiz malzemelerden hepsinin aynı ölçülerde kullanmanız gerekmektedir. Malzemelerin orantılı olması bu pilavın lezzetinde çok büyük etkiler meydana getirecektir. Yaptığımız bu açıklamadan sonra artık yavaş yavaş bu pilavın malzemelerine ve yapılışına geçebiliriz.

Bulgur Pilavı Sade Malzemeleri
İşte bu şekilde malzemelerden bahsettiğimiz bulgur pilavı sade yapıldığında oldukça az bir malzeme ile mükemmel bir lezzet elde etmek mümkündür. Bu pilavın yapılışı her ne kadar kolay olsa da bu tarifte daha da kolaylaştırılmış bir şekilde adım adım yapılışını anlatacağım.

Bulgur Pilavı Sade Nasıl Yapılır?

Adım 1: Öncelikle bilelim ki sadece bu yemeğin yapılışında değil diğer tüm yemeklerin yapılışında hijyen kurallarına önem vermeliyiz. Bunun için bulgurların tümünü bir kap içerisinde bol bol yıkayalım ve suyunu iyice süzelim. Biz bulguru yıkarken ve süzerken aynı zamanda geniş bir pilav tavası içerisine tereyağının tümünü ekleyerek ocağımızın orta gözüne yağın erimesi iççin koyalım. Biz bulguru yıkayana kadar yağ eriyecektir.

Adım 2: Yağımız tam olarak eridikten sonra bu aşamada yağ içerisine malzemelerde bahsettiğimiz miktarda salçanın tümünü ekleyelim ve bolce karıştıralım. Salça bir süre sonra dağılacaktır. Bu durumda salçanın iyice kavrulmasını beklemeliyiz. Salça da tam olarak kavrulduktan sonra bu aşamada bulgurun tümünü kavrulmuş salça üzerine ekleyerek bir süre de ara ara karıştırarak bulgurun kavrulmasını sağlayalım.

Adım 3: bu aşamada ise artık bulgur pilavı sade şeklinin yapılışının sonlarına gelmiş sayılırız. Önceki aşamamızda bulgurunda tam olarak kavrulduğuna emin olduktan sonra dört su bardağı sıcak suyu yavaş ve dikkatli bir şekilde bulgur üzerine ekleyelim. Bu aşamada suyla birlikte damak zevkinize göre tuz ekleyerek iyice karıştırınız. Bu aşamada eklenen tuz, daha sonra ekleyeceğiniz tuzdan çok daha lezzet verecektir. Bir süre suyuyla birlikte pişen bulgur pilavını yavaş yavaş suyun tümünü çekecektir. Tava içerisinde su kalmayıncaya kadar ara ara karıştırarak işlemi sonlandırabiliriz. İşte bu şekilde üç aşamadan bulgur pilavı sade yapabilirsiniz.

Belirtmek isterim ki bulgur pilavı piştikten sonra bir süre dinlendiğinde çok daha lezzetli olmaktadır. Bunun iççin tencerenin kapağını kapatın ve 15- 20 dakika dinlendirin Artık servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }