{ "title": "Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/bulgur-pilav.jpg", "date": "21.01.2024 10:35:51", "author": "mustafa kaya", "article": [ { "article": "
Bulgur pilavı, yöresel olarak her bölgeye ait birçok tarifi bulunuyor. Doğu yörelerinde tereyağlı ve sade yapılan bulgur pilavı, daha iç kesimlerde bol salca ve sebzeli tercih ediliyor. Tarifimizdeki bulgur pilavı et suyunun lezzetiyle salçalı ve sebzeli. Tercihe göre pilavın içerisindeki malzemeler havuç, patates, kapak, patlıcan gibi sebzelerle çoğaltılabilir.

Bulgur pilavı malzemeleri
Bulgur pilavı nasıl yapılır?

İlk önce soğanları ve sarımsağı ince ince yemeklik olacak şekilde doğranır. Domatesler rendelenerek ve biberlerin çekirdekleri çıkartılarak kıyılır. Bir tencere içerisine soğanlar ve sarımsaklar alınır. Üzerine bir miktar tuz ve yağlar eklenerek kavrulur. Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca biberler eklenerek iki dakika daha kavrulmaya devam edilir. Üzerine salçayı ve domatesleri ekleyerek domatesler suyunu çekinceye kadar kavrulmaya devam edilir. Suyunu çektikten sonra domateslere bulguru ekleyerek kavrulmaya devam edilir. Kaynayan suyun içinde bulyonu eriterek dört su bardağı suyu bulgurun üzerine dökülerek karıştırılır. Kısık ateşte pilav suyunu çekip üzeri göz göz olana kadar pişirilmeye devam edilir. Son olarak ocağın altı kapatılarak suyunu çeken pilavın kapağı açılarak hafifçe karıştırılır. Tencerenin ağzını havlu kâğıt ile kapatılarak üzerine kapağı kapatılır. Servis yapılıncaya kadar pilavı demlemeye bırakılır.

Afiyet olsun.
" } ] }