{ "title": "Bulyonlu Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/bulyonlu-pilav-1495.jpg", "date": "19.01.2024 06:40:43", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Bulyonlu Pilav, Pilav Geleneksel Türk Mutfağının olmazsa olmazıdır. Püf noktalarını bildikten sonra pilavı tane tane ve lezzetli yapmanız mümkündür. Ancak püf noktalarına dikkat etmediğiniz zaman pilav lapa ve tatsız olur. Osmanlı kültüründen günümüze kadar süre gelen Osmanlı Mutfağından, Türk Mutfağına taşınan pilav, hemen hemen her yemeğin yanında yapılan bir yemektir. Bu nedenle her kadının mutlaka bilmesi ve öğrenmesi gerekir. Bu nedenle lezzetli ve mükemmel bir pilav yapmanın püf noktaları ile sizlerle paylaşacağım. Bulyonlu pilavı ister bulgurdan, isterseniz de pirinçten hazırlayarak değişik lezzetler hazırlayıp sebzeli ya da etli yemeklerin yanında servis edebilirsiniz. Ayrıca bulyonlu pilavı şehriyeli, erişteli, nohutlu ya da sade olarak da hazırlayabilirsiniz.

Bulyonlu Pilav Malzemeleri
Bulyon Pilav Püf Noktaları: Suyu yemeğin üzerine sıcak olarak dökün yoksa pirinçler sertleşir ve tuzu çekmez. Bulyonu bir miktar sıcak suyun içinde eriterek dökün. Böylece daha hızlı çözülerek pilava lezzetini katar. Tuzu en son atın. Böylelikle fazla tuz atmanıza gerek kalmaz. Pirinçleri önceden mutlaka ayıklayıp yıkayın ve süzün. Daha sonra bir beş dakika kadar dinlendirin. Böylelikle fazla nişastasını dışarı atacak ve pilava karışmamış olacaktır. En önemli noktalardan biri de tereyağıdır. Pilavın piştikten sonra ilk sıcağı gitmeden önce, tereyağını eritip rengi kahverengi olana kadar yanınca pilavın altını kapatın ve üzerine tereyağını döküp karıştırın. Böylelikle pilavınızın bulyon lezzeti daha çok artacaktır.

Bulyonlu Pilav Nasıl Yapılır?

Öncelikle pilav tenceresini ocağın üzerine alarak içine zeytinyağını ve şehriyeyi döküp hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra üzerine yıkanmış ve dinlenmiş olan baldo pirinçleri dökerek karıştırmaya devam edin. Daha sonra üzerine kaynamış suyu da dökerek içine sıcak su ile eritmiş olduğunuz bulyonlu suyu dökün. Son olarak üzerine tuzu da ekleyerek, su kaynayana kadar yüksek ateşte, pilavın suyu kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. Pilav pişmeye yakın, ayrı bir tavada tereyağını eritin. Rengi karamel bir kıvam alam tereyağının altını kapatarak pişen pilavın içine dökün ve iyice harmanlayın.

Şimdiden Afiyet Olsun.
" } ] }