{ "title": "Büryan Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/buryan-pilavi(1).jpg", "date": "23.01.2024 03:46:24", "author": "mustafa kaya", "article": [ { "article": "
Büryan pilavı, pilav olmaktan öte sofraların tek başına ana yemeği olacak bir tarif. Sunum olarak da çok güzel duran büryan pilavı, yanında salata veya cacıkla misafirlerinizi ağırlayabilir. Büryan farsça bir kelime olup anlamı susuz, tandırda pişirilen kebap demektir. Bu durumda büryan pilavı kebapla pilavın bir arada sunumu oluyor. Altındaki etle pişen pilavın tadı haliyle çok lezzetli. Bu pilavı derin bir tencere yerine geniş tavalarda yapmak pirinçlerin daha kolay ve eşit pişmesini sağlayacaktır.

Büryan pilavı malzemeleri
Büryan pilavı nasıl yapılır?

İlk olarak etleri geniş bir tencere içine alınarak suyunu bırakıp çekene kadar yüksek ateşte pişirilir. Etler suyunu çekmeye başladığında ocağın altı kısılarak tencerenin kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır. Etler yumuşamaya başlayınca üzerine yemeklik doğranmış olan soğanları etin üzerine ekleyin. Sıvı yağı da ekleyerek soğanlarla birlikte et kavrulur. Bu sürede isteğinize göre tuz, karabiber ve tereyağını ekleyebilirsiniz. Soğanlı karışımın üzerine rendelenmiş şekildeki havuçlar örtülür ve onun da üzerine güzelce yıkanmış, suyu süzülmüş pirinçler eklenir. Pirinçleri güzelce yaydıktan sonra üzerini basacak kadar sıcak su eklenerek kaşıkla aradan boşluklar oluşturarak etin tuzu ve yağının pirinçlerin üzerine de gelmesi sağlanır. Daha sonra tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte yemeğimiz suyunu çekene kadar pişirilmeye devam edilir. Pirinçlerin piştiği ne emin olduğunuz zaman ocağın altını kapatın. Hazırlanan büryan pilavımızı 15 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına ters şekilde çevrilerek servis yapılmaya hazır hale getirmiş olursunuz.

Afiyet olsun.
" } ] }