{ "title": "Ciğerli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/cigerli-bulgur-pilavi-nasil-yapilir-8137.jpg", "date": "19.01.2024 02:48:38", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Ciğerli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır, özellikle ciğer yemeği seven kişilerin tercih ettiği lezzetli bir pilav türüdür. Ayrıca ciğerli bulgur pilavı başlı başına bir ana yemek olabileceğinden yanında sadece salata veya cacık ile tercih edilmesinde bir sakınca yoktur. Genellikle davet sofralarında pirinçle yapılan iç pilava güzel bir alternatiftir ve sunulan sofralarda büyük beğeni kazanır. Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu mutfaklarında sıklıkla tercih edilen bir pilav türüdür. Ciğer sevmeyen kişilere ve çocuklara bile ciğer yedirmeyi sağlayan lezzetli bir pilavdır.

Ciğerli Bulgur Pilavı Malzemeleri
Ciğerli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Öncelikle ciğer küçük küpler halinde doğranır yıkanır ve kanı iyice akana kadar süzülür. Pilavlık bulgurda iyice yıkanır ve süzülür. Bir pilav tenceresine iki kaşık tereyağı alınır ve ciğer yağ ile kavrulmaya başlanır. Ciğer suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur ve soğanlar eklenir, soğanlar yumuşayıncaya kadar kavrulur ve bulgurda eklenerek bir iki dakika kavrulur. İçine baharatlar ve tuz eklenip karıştırılır ve et suyu da eklenerek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Bulgur suyunu çektikten sonra 15-20 dakika dinlendirilir ve sıcak servis yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }