{ "title": "Ciğerli Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/cigerli-pilav(1).jpg", "date": "23.01.2024 03:45:27", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Ciğerli Pilav, damak tadına uygun herkesin afiyetle tüketmiş olduğu bir pilav türüdür. Bu pilav içeriğinde kullanılan baharatlar ve bütün malzemelerin özdeşleşmesiyle harika bir tat oluşturmaktadır. Bu pilav yapılış aşamasında ustaca yapılmasında daha farklı bir lezzet oluşturur ve kişilerin bu tarifi özenle oluşturmasında eşsiz bir lezzet ortaya çıkar. Bu makalemizde sizlere Ciğerli pilav içerisinde kullanılan malzeme listesini ve bu pilavın yapılış aşamasını belirteceğiz. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin.

Ciğerli Pilav Malzemeleri
Ciğerli Pilav Nasıl Yapılır?

Ciğerli pilav yapılışına ilk olarak pirinçleri ayıklayarak başlayalım. Ayıklanmış olan pirinçleri ılık suda 30 dakika bekletelim. Bizde o arada fıstıkları ayıklayalım ve üzümleri de ayıklayarak 10 dakika kadar ılık suda bekletelim. Ciğerler temizlenerek ufak ufak doğranır. Soğanların kabukları soyulup doğrama tahtasında ince ince kıyılır. Bir tavaya bir çorba kaşığı tereyağı ve çam fıstığı ilave edilir malzemeler biraz pembeleşene kadar kavrulur. Kavrulan malzemelere ince ince doğranan kuru soğanlar ilave edilir ve iyice öldürülmesi için siteleri. Tavaya ciğerler de eklenerek biraz daha kavrulur. Et suyu ilave edilerek bir taşım kaynamaya bırakılır ve biberi, yeni baharı ve suyu süzülen kuş üzümü de eklenir. Pirinçler yıkanıp iyice süzülmelidir. İçinde iki çorba kaşığı tereyağı olan tava ocağın üzerine konur. Üzerine pirinç ilave edilir ve 10 dakika kavrulması için beklenir, tuzu ilave edilir, sıcak iç harcı de eklenir. Bir taşım daha kaynatılarak tuzu kontrol edilmelidir. Sonra pilavın kapağı kapatılır ve olarak fırına sürülür. Fırında 20 dakika pişirilerek çıkarılır ve on dakika demlendirildikten sonra, dere otunu ilave ederek karıştırmamız gerek. Pirinç iyi yani kaliteli baldo olmalıdır. Rafine edilmiş olan pirinçler pişerken iyi olmaz. Pilavın suyunu iyi ayarlamak gerekir; 1 kilo pirinç içerisine, 3 litre su ilave edilmeli. Pilavın lapalaşmasına sebep olan pirincin yüzündeki nişasta maddesidir. Nişastayı gidermek amacıyla pirinci çok iyi yıkamak gerekmektedir. Pirincin ne kadar su alacağını iyi bilmek en önemli olan husustur.

Afiyet olsun.
" } ] }