{ "title": "Çin Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/cin-pilavi.jpg", "date": "20.01.2024 07:47:38", "author": "ismail veske", "article": [ { "article": "Çin pilavı; Son yıllarda ülkemizde gelişmeye başlayan bir pilav çeşididir. Bulgur ve pirinç şeklinde pilavları çeşitlendirecek olursak Çin pilavı pirinçle yapılmaktadır. Her ne kadar Çin mutfağı ile bizim mutfağımızın arasında büyük değişiklikler bulunsa da Çin pilavı Türk mutfağına yakın bir yemek cinsidir. Kalorisi fazla bir yemek çeşidi olan Çin pilavı öğlen ve akşam saatlerinde yenilmektedir. Bazen ana yemeğinizin yanına yapabilir bazen de sade olarak yapabilirsiniz tamamen sizin takdirinize kalmıştır. Yalnızca Çin pilavı bile sofranızda yerini alarak bir öğün yerine geçebilir yani Çin pilavını tek başına yanında başka bir ana yemek olmadan da yiyebilirsiniz. Yapımı oldukça kolaydır. Daha önce pilav yaptıysanız eğer tarifini okuyarak çok rahat bir biçimde Çin pilavını yapabilirsiniz. Ülkemizde yer alan Çin restoranlarının tamamında da Çin pilavını bulmanız mümkündür.

Çin Pilavı Malzemeleri
Çin Pilavı Nasıl Yapılır?

Pirinçleri ılık tuzlu suda yarım saat nişastası gidinceye kadar bekletip daha sonra yıkayıp süzülür. Tencere ocağa konur. İçerisine yağ koyup, pirinçleri koyup kavuralım. Sıcak suyu koyup tuzunu ilave edin. Düşük ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Üstüne kâğıt havlu kapatıp demlemeye bırakalım. Derin bir kâsenin içerisine doğranmış soğanları, maydanozu, dereotunu, ufak ufak doğranmış kırmızı biberi, havucu, salatalık turşusunu, mısırı limon suyunu, soğuyan pilavımızı içerisine ilave edip güzel bir şekilde karıştıralım servis tabağına koyup yeşilliklerle süsleyelim. (İsteğe bağlı olarak kek kalıbına koyup kaşıkla güzel bir şekilde bastırarak sıkıştırıp servis tabağına ters çevirebilirsiniz)

Afiyet olsun.
" } ] }