{ "title": "Dereotlu Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/dereotlu-pilav.jpg", "date": "20.01.2024 05:54:10", "author": "mustafa kaya", "article": [ { "article": "
Dereotlu pilav, pilavda aroma sevenler için ideal bir tarif. Pilav pişirilip altı kapatılacağı zaman ilave edilen dereotu pişmediği için tadından ve vitaminlerinden bir şey kaybetmiyor. Pirincin besleyiciliği yanında dereotunun sindirim kolaylığı var. Dereotunun maydanozda olduğu gibi birçok faydası var. Yemeklerde bolca kullanmak sağlık açısından faydalıdır. Pilavın yanı sıra yoğurtlu yiyeceklerde, balıklarda, makarnalarda, menemen ve elbette ki salatalarda bolca kullanılabilir. A ve C vitaminlerince zengin olan dereotu, bu özelliğiyle kemikleri güçlendirir ve her türlü hastalığa karşı vücudun direncini arttırır. Yemeklerden sonra yenilirse mideyi rahatlatır, hazmı kolaylaştırır.

Dereotlu pilav malzemeleri
Dereotlu pilav nasıl yapılır?

İlk önce pirinci tuzlu suda bir süre bekletilir. Tuzlu suda bekletilen pirinçleri daha sonra suyla güzelce yıkanarak süzülür. Bir tencere içerisine sıvıyağ ve tereyağı alarak kısık ateşte tereyağını eritin. Eriyen tereyağının üzerine süzülmüş pirinçleri ekleyin. Pirinçler kavrulmaya başladığı zaman tuzunu ayarlayın. Beş dakika daha kavurduktan sonra üzerine suyunu ekleyerek pirinçler suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Ocağın altını kapatmadan önce ince ince kıyılmış olan dereotlarını üzerine ekleyerek güzelce karıştırın. Son olarak üzerine kâğıt havlu sererek tencerenin kapağını kapatarak on beş dakika dinlenmeye bırakın. Böylelikle dereotlu pilavımız hazır hale gelerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }