{ "title": "Domates Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/domates-pilavi.jpg", "date": "21.01.2024 06:38:28", "author": "mustafa kaya", "article": [ { "article": "
Domates pilavı, pirinci alışık olmadığımız bir renge dönüştüren bir tarif. Genelde beyaz olarak tükettiğimiz pirinç pilavı bu tarifle domatesle harmanlandığından tatlı bir kırmızıya dönüyor. Domatesli pilav yapımında taze domates kullanılmalıdır. Konserve domates kullanmak pilavın tadını yüksek oranda ekşimsi olmasına sebep olacaktır.

Domates pilavı malzemeleri
Domates pilavı nasıl yapılır?

İlk önce bir kâse beyaz pirinci yıkayarak bir kâsenin içine alınır. Üzerine tuz, dört damla limon suyunu ve kaynar suyu üzerine ekleyerek yirmi dakika bekletin. Bekleme sonunda pirincin ılınmış suyunu dökerek pirinçleri güzelce soğuk suyla yıkayın. Pirinçleri süzgeçten geçirerek suyundan iyice arınmasını sağlayın. Bu arada domatesleri iyice yıkayarak kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Bir tencere içine tereyağını alarak eritilir. Eriyen tereyağının üzerine rendelenmiş domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu biraz çektikten sonra üzerine iki kâse sıcak suyu ekleyin. Bu arada tuzunuda ayarlamayı unutmayın. Tencere içerisindeki su kaynayınca bekleyen süzülmüş pirinçleri üzerine ekleyerek biraz karıştırın. Üzerine kapağını kapatarak pilavımızı kısık ateşte pişmeye bırakalım. Pilavımızın piştiğinden emin olduktan sonra ocaktan tencereyi alalım. Kapağı açarak tencerenin üzerine kâğıt havlu kapatarak pilavımızı on dakika dinlenmeye bırakalım. Böylelikle domates pilavımız servise hazır hale gelmiş olur.

Afiyet olsun.
" } ] }