{ "title": "Domatesli Pirinç Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/domatesli-pirinc-pilavi-5113.jpg", "date": "19.01.2024 12:54:37", "author": "Bekir İLBAĞI", "article": [ { "article": "
Domatesli Pirinç Pilavı, Özellikle yaz mevsiminde sofralardan eksik olmayan domates, çorbasından salatasına, turşusundan salçasına kadar mükemmel bir lezzettir. Domatesin girmediği yemek, garnitür, salata pek azdır. Pirinç pilavı da artık sofraların değişmez elamanı olmuş, neredeyse her gün tüketmekteyiz. Pirinç pilavı yapmak bir sanat haline gelmiş, sebzeli pirinç pilavı da sofralarda daha çok bulunmaya başlamıştır. Sebzeli pirinç pilavı çeşitlerinden olan domatesli pirinç pilavı yapımına bakalım.

Domatesli pirinç pilavı malzemeleri
Domatesli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Pilav yapılacak pirince, üzerini bir parmak geçecek kadar ılık su ilave edilip, biraz tuz ekleyerek en az 20 dakika kadar bekletildikten sonra bol soğuk su ile yıkayınız. Pirinç ıslanırken domateslerin kabuğunu soyarak rendeleyiniz. Orta boy bir pilav tenceresinde yağları kızdırdıktan sonra rendelediğiniz domatesleri üzerine ekleyiniz. Tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurunuz. Üzerine pirinci hemen ilave ederek karıştırarak 3-4 dakika kadar kavurmaya devam ediniz. Sıcak suyu katıp karabiber ve tuzu da ekledikten sonra yüksek ateşte kaynamaya bırakınız. Pilav kaynamaya başlayınca ocağı kısık ateşe alıp pilav suyunu çekinceye kadar pişiriniz. Pilav suyunu çeker çekmez, çok kısık ateşte beş dakika daha pişirerek ocaktan alınız. Pilavı en az 15-20 dakika dinlendiriniz. Pilavı hafifçe karıştırıp sıcak veya ılık olarak servis ediniz.
" } ] }