{ "title": "Dövme Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/dovme-pilavi(1).jpg", "date": "19.01.2024 15:23:15", "author": "mustafa kaya", "article": [ { "article": "
Dövme pilavı, Kahramanmaraş 'a ait yöresel bir pilav çeşidi olarak bilinse de birçok bölgede sadesi yahut tavuklusu yapılır. Bulgur pilavının tadına yakın olan dövme pilavı, kendine has tadı tereyağının katkısıyla lezzetlidir. Tek başına ana yemek olan dövme pilavı ayran ile servis edilebilir. Buğday alırken parlak olmasına dikkat etmek pişirme işleminde kolaylık ve çabukluk getirecektir. Buğdayları akşamdan ıslatıp haşlama gibi bir mecburiyet yoktur. Gün içerisinde akşam yemeği için dövme pilavı yapmaya karar verilebilir. Pilav için gerekli buğday 3 -4 katı su ile 40 dk. Da haşlanmış olur.

Dövme pilavı için gerekli olan malzemeler
Dövme pilavı nasıl yapılır?

İlk olarak aşurelik buğdayı tavuk butlarıyla birlikte düdüklü tencerenin içerisine konularak üzerine tuz ilave edilerek pişirilmeye başlanır. İsteğe bağlı olarak buğdayı daha önceden kabarması için ıslatabilirsiniz. Buğdayları bu şekilde yirmi dakika haşlamanız yeterli olacaktır. Daha sonra tencerenin içerisinde tavuk butlarının kemikleri ayıklanmalıdır. Tavuk etlerini yağda nar gibi olana kadar kızartılır. Haşlanan dövmeleri üzerine önceden haşlanmış olan nohutların kabukları soyulmuş bir şekilde üzerine eklenir. Üzerine de az miktarda tavuk suyu ilave edebilirsiniz. Beş dakika bu şekilde kısık ateşte pişirilir. Son olarak tavuk etlerini karabiberle harmanlayın. Pişen dövmeleri servis tabağınıza alarak üzerine tavuk etlerini sıralayın. Tereyağını ise tavanın içinde rengi kahverengine dönecek şekilde kızdırarak dövme ve tavukların üzerinde gezdirilir. Tereyağını bol tutarsanız pilavınız daha lezzetli bir hal alacaktır. Böylelikle dövme pilavımızın hazırlamasını bitirmiş oluruz.

Afiyet olsun.
" } ] }