{ "title": "Duvaklı Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/duvali-pilav.jpg", "date": "19.01.2024 11:26:53", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Duvaklı pilav, Diyarbakır yöresine ait olan bu pilav oldukça lezzetlidir. Herkesin rahatlıkla yapabileceği duvak pilavını gelecek olan özel konuklarınız için veya ailecek güzel bir akşam yemeği yemek istediğiniz de rahatlıkla pişirebilir ve sunum yapabilirsiniz. Duvaklı pilav için tercih edeceğiniz bademlerin küçük ve kabuksuz olmasına özen gösterin. Eğer acı tatlardan hoşlanıyor iseniz kıymayı kavururken içerisine acı pul biber ilavesi yapabilirsiniz.

Duvaklı Pilav İçin Gerekli Malzemeleri
Duvaklı Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinçleri ayıklayın ve bir kâsenin içerisine alın. Pirinçlerin üzerine kaynar su ilavesi yapıp yaklaşık 20 dakika kadar bekletin. Pirinçler beklerken siz de bu arada kıymayı hazırlayabilirsiniz. Kıymayı yanmaz bir tavanın içerisine alın ve üzerine karabiber ile yenibahar ilavesi yapın ve kavurmaya başlayın. Kıymalar kavrulduktan sonra içerisine tereyağı ilavesi yapın ve kavurun. Pirinçler nişastasını verdikten sonra tencereye alın ve üzerine sıcak su ilavesi yapıp haşlayın. Yahut normal pirinç pilavı pişirir gibi pişirip demleyin.

Akabinde haşlanmış olan pirinçleri servis tabağının üzerine alın. Kavrulmuş olan kıymayı pilavın her tarafına eşit şekilde gezdirin. Kıymalı karışımın üzerine kavrulmuş olan bademleri serpiştirin. Bademlerin kabuksuz olmasına dikkat edin. Eğer kabuğu var ise suda bekletip kabuklarını soyun. Ardından kavurup serpiştirin.
" } ] }