{ "title": "Erişte Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/eriste-pilavi(1).jpg", "date": "21.01.2024 06:51:17", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Erişte Pilavı, Erişte, evlerimizde pilav yapmak için ya da farklı yemeklerde kullanmak amacıyla özellikle de kış aylarına başlangıçta hazırlamış olduğumuz nefis makarna türü bir yiyecektir. Erişte hazırlanması kolay olan ve herkesin ağız tadına uyum sağlayan bir lezzet olmaktadır. Erişte pilavı eriştenin ve pilavın içerisinde kullanılan malzemelerin vermiş olduğu ayrı bir lezzetten dolayı herkesin beğenerek tükettiği bir tariftir. Sulu yemeklerin yanında, türlü yemeklerin yanında gerçekten de afiyetle tüketilir. Ben erişte pilavını yanında güzel bir salatanın eşlik etmesiyle seviyorum. Bu makalemizde erişte pilavı nasıl yapılır, içerisinde hangi malzemeler kullanılır bu hususta tarif oluşturacağız. Tarife geçmeden önce bilinmesi gereken erişte pilavı tereyağıyla yapıldığında ayrı bir lezzet oluşturur. Ben bu pilavı evimde yaptığımda doğal tereyağıyla yapıyorum lezzeti harika oluyor. Size de tavsiye ederim. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin.

Erişte Pilavı Malzemeleri
Erişte Pilavı Nasıl Yapılır?

Erişte pilavı yapılışına ilk olarak hazırlamış olduğumuz bir tava içerisinde tereyağını eriterek başlayalım. Tava içerinde eriyen tereyağının içerisine belirtilen oranda ve sıvı yağ ilave edelim ve ocakta iyice kızdıralım (Yağı yakmamaya özen göstermeliyiz yoksa tadı iyi olmaz). Kızan yağın içerine erişteleri ilave edelim kısık ateşte biraz kavuralım. Erişteler kısık ateşte kızgın yağda hemen kavrulur yakmamaya dikkat etmelisiniz hemen yanar. Daha sonra kavrulan eriştelerin üzerine tuzunu ve kaynar suyu ilave ederek 15 dakika kadar pişirelim. Tabi pişirme süresi pilavın oranına göre değişir. Biz 4 kişilik pilav yaptığımız için 15 dakika pişmesi yeterli olacaktır. Ben erişte pilavı pişmesine yakın biraz karıştırıyorum ki erişteler birbirine yapışmasın. Erişte pilavı piştikten sonra demlenmesi için bir kenara alalım ve ocağın altını kapatalım. İsteğe bağlı olarak pişen erişte pilavının üzerine karabiber ilave edilebilir harika bir lezzet oluşturmaktadır.
" } ] }