{ "title": "Erişteli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/eristeli-bulgur-pilavi-1775.jpg", "date": "20.01.2024 18:49:01", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Erişteli bulgur pilavı, bulgurla eriştenin birleşiminden oluşan mükemmel bir pilav tarifine ne dersiniz? Et veya tavuk yemeklerinin yanına yardımcı olarak ve yemeğin lezzetini arttırmak için hazırlanan erişteli bulgur pilavı tek başına da hazırlanarak, yanında ayran ve salata ile tüketilebilir. Malzemeler tam ölçülü kullanıldığında ve pişirme süresi iyi ayarlandığında lezzeti mükemmel olacak bir tariftir. Özellikle kullanılacak su ölçüsü dikkatli kullanılmalıdır. Ölçü tam olsa da her bulgurun su ihtiyacı farklı olabileceğinden dikkatli kullanılması gerekir. Eğer eklenen suya rağmen bulgurlar diri kalmışsa bir miktar daha sıcak su eklenebilir. Erişteli bulgur pilavıyla değişik lezzetler yakalayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Erişteli bulgur pilavı için gerekli malzemeler
Erişteli bulgur pilavı nasıl yapılır?

Erişteli bulgur pilavı için pilav tenceresi ocağa alınır ve tereyağı eklenerek eritilir. Eriyen yağda eriştelerin rengi kızarana kadar kavrulur. Rengi değişen eriştenin üzerine bulgur eklenir ve bir süre daha kavrulur. Bulgur kavrulduktan sonra üzerine sıcak su ya da tavuk suyu eklenip tencerenin kapağı kapatılır ve ocağın altı kısılarak pişmeye bırakılır. Bulgur suyunu çekene kadar beklenir. Eğer eklenen su yetersiz gelmişse üzerine ölçülü bir şekilde bir miktar daha sıcak su ilavesi yapılır. Pişen erişteli bulgur pilavının üzerine tuzu ve karabiberi eklenip karıştırılır. Ocaktan alınarak 15 dakika demlenir. Yanında ana yemek olarak tavuk ya da et yemeği hazırlanıp erişteli bulgur pilavı hazırlanan yemeğin yanında servis edilebilir. Servis anında üzerine iri dövülmüş ceviz serpilir.

Afiyet olsun.
" } ] }