{ "title": "Esmer Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/esmer-bulgur-pilavi-1704.jpg", "date": "19.01.2024 00:09:05", "author": "gökhan gülkal", "article": [ { "article": "
Esmer Bulgur Pilavı, pirinç pilavına alternatif olarak hem daha sağlıklı hem de leziz bir yemektir. Bulgurdan yapılan özellikle de esmer bulgurdan yapılan pilavın pirinçten yapılan pilava kıyasla çok daha sağlıklı olduğu uzmanlar tarafından kabul edilmiştir. Anadolu'da buğday üretimi olan yerlerde bulgur üretimi de yoğun olarak devam etmekte ve ülkemizde sevilerek tüketilmektedir. İşte tereyağı ile yapılan mis gibi bulgur pilavı tarifi;

Esmer Bulgur Pilavı İçin Malzemeleri
Esmer Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Tencereye sıvı yağ koyulduktan sonra şehriyeler ilave edilir. Tereyağı ve şehriyeler tencereye koyulduğunda çoğu zaman şehriyeler kızarmadan önce tereyağı yandığından öncelikle sıvı yağ ile şehriyeler kızartılırsa daha lezzetli olur. Esmerleşen şehriyelerin üzerine bulguru ilave edilir ve biraz kavrulur. Daha sonra üstüne sıcak suyu ilave edilir, tuzunu ve tereyağı eklenip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Pilav piştikten sonra biraz demlenmesi beklendikten sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }