{ "title": "Esmer Pirinç Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/esmer-pirinc-pilavi-8158.jpg", "date": "20.01.2024 11:49:28", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Esmer Pirinç Pilavı; Esmer pirinç ilk var oluş dönemlerinde fazlası ile olan ottur. Oıyza Glaberrima ve Oryza adlı tam iki türü kapsamaktadır. Yurdumuzda genelde beyaz renkli türü yenilmek ile daha birçok türü vardır. Ancak beyaz pirincin ilk hali de beyaz renkli değildir. Pirinç işlendikten sonra beyaz bir renk almıştır. Pirinç dünya çapında en çok yenilmekte olan bir tahıl ürünüdür. Antartika haricinde bütün kıtalar da pirinç yetiştire bilme imkânı vardır. Doğu ilke sınırları içinde yüzyıllar boyunca diyet yemek çeşitlerinin yapısını pirinç oluşturmaktadır. Pirinç tüketimi bakımından tam 5000 senelik bir geçmişe sahip olmaktadır. Çin ülkesinde oldukça fazla tüketilmekte olan bir tahıl türüdür. Hazreti İsa'dan önce dördüncü yüzyılda pirinç Mısır ülkesine gelmiştir. Aynı zamanda da Hindistan ülkesinde esmer pirinci Avrupa ile Yunanistan boylarına ulaştırarak son olarak da Birleşik Devletlere ihraç edildiği bilinmektedir. Esmer pirinç üretimi yedinci yüzyılın son zamanlarından itibaren Birleşik Devletler tarım hayatında da yer almaktadır. Esmer pirinç genelde bebeklere verilmesi tavsiye edilen ilk aktı besindir. En az alerji yapan tahıldır esmer pirinç. Bu nedenle bebeklerde başlangıç besini olarak anne adaylarına önerilen tahıl çeşididir. Esmer pirinç tam üç tane çekirdek katmanı içerir. Esmer pirinç kepekli, besi dokulu ve filizli yapısı sayesinde beyaz pirinçten çok daha fazla besin maddesi içermektedir. Normal beyaz pirinç çok daha fazla kalori oranına sahip olduğundan dolayı biz bugün esmer pirinç pilavı yapacağız hadi başlayalım.

Esmer Pirinç için Gerekli Olan Malzemeleri
Esmer Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

İlk önce esmer pirinçleri iyice yıkayın ve suyunu süzdürün. Daha sonra tencere içinde tereyağını eritin. Eriyen tereyağının içine sıvı yağını da ilave ederek karıştırın. Sonra suyunu iyice süzdüğünüz esmer pirinçleri ve tuzu da tencere içine ilave edin. Tencerenin altını iyice kısın hiç bırakmadan devamlı karıştırarak tam beş, yedi dakika kadar kavurun. Daha sonra suyunu da ilave ederek bir kez daha karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler iyice suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatın. Yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Enfes esmer pirinç pilavı hazır servis yapmadan önce karıştırarak tane, tane olmasını sağlayın.
" } ] }