{ "title": "Etli Arpa Şehriye Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/etli-arpa-sehriye-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 08:25:12", "author": "ismail veske", "article": [ { "article": "Etli Arpa Şehriye Pilavı, Hafta sonu eşim uzun zamandır yapmak istediği bu yemeği en sonunda yaptı ve bu lezzeti evde de yeme şansı yakaladım. İş yerinin yemekhanesinde de oldukça fazla çıkan bir çeşit ancak her daim oldukça fazla yağlı olur. Eşimin yaptığının daha güzel ve sağlıklı olduğunu da söylemek isterim.

Etli Arpa Şehriye Pilavı Malzemeleri (4-5 porsiyon için)
Etli Arpa Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır?

Kuşbaşı şeklinde doğranmış eti kapaklı bir tavaya koyup kısık ateşte, kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Ara sıra eti karıştırmayı unutmayın. Kendi yağıyla kavrulması için yağ ilave etmeyin. Pilavı pişireceğiniz tencerede tereyağını eritin. Sıvı yağını koyup hemen sonra şehriyeleri ilave edip devamlı karıştırarak kavurun. Şehriyelerin kahverengi olduğunda kavrulan eti koyup sıcak suyu ilave edin.

Tuzu da koyduktan sonra suyun kaynamasını bekleyin. Su kaynayınca ateşi en kısık konuma getirip (Ben ocağın en küçük yerinde en kısık konumda pişiriyorum) kapağı kapatın. Şehriyeler tamamen suyu çekmesinin ardından tencerenin kapağına kâğıt havlu ya da benim yaptığım gibi yalnızca bu iş için kullandığım ince kumaş mutfak peçetelerinden sıkıştırıp tencereyi bir beze sarın. Pilavı bu biçimde 15 dakika kadar dinlendirin. Tercihen cacık ile servis edin.
" } ] }