{ "title": "Etli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/etli-bulgur-pilavi(1).jpg", "date": "21.01.2024 17:24:18", "author": "Sakine Çankaya", "article": [ { "article": "Etli Bulgur Pilavı, yöre olarak ülkemizde hemen hemen hemen her bölgede yapılmaktadır. Bulgur pilavı olarak sade, tavuklu, etli, sebzeli olarak da yapılmaktadır. Sofralarımızın vazgeçilmez pilavı olan bulgur pilavı pirinç ve kuskusa oranla daha vitamin ve besin değeri bakımından zengindir. Anadolu'da özellikle düğünlerde, ziyafetlerde ve misafir ağırlamada yapılan etli bulgur pilavı yapılışı bakımından birbirine benzerlik göstermektedir. Bir porsiyon etli bulgur pilavı yaklaşık olarak 150 kalori kadardır. Et ile yapılan bulgur pilavı da malzemeleri bakımından farklılık göstermektedir. Sarımsaklı etli bulgur pilavı, sebzeli etli bulgur pilavı ve en meşhuru olan nohutlu etli bulgur pilavı da yapılmaktadır.

Etli Bulgur Pilavı; ortalama olarak 1 porsiyon etli bulgur pilavı 149 kilo kalori kadardır. Etli bulgur pilavı tarifi ise şöyledir.

Etli Bulgur Pilavı Malzemeleri
Etli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Bulguru yıkayıp suyunu süzüyoruz. Kuşbaşı etimizi küçük küçük doğruyoruz soğanı, domatesleri de ince ince doğruyoruz. Tencereye tereyağını, sıvı yağı, soğanı, etleri ve et suyunu katıp suyunu çekene kadar birlikte kavuruyoruz. Üzerine domatesleri, sarımsağı ilave edip karıştırıyoruz. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte 5 dakika pişiriyoruz. Bulguru ilave edip karıştırıyoruz sonra tuzunu, sıcak suyu ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Sonra üzerini havlu ile örtüp, 15 dakika demlenmeye bırakıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }