{ "title": "Etli Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/etli-bulgur-pilavi(1).jpg", "date": "21.01.2024 17:24:18", "author": "Sakine Çankaya", "article": [ { "article": "Etli Bulgur Pilavı, yöre olarak ülkemizde hemen hemen hemen her bölgede yapılmaktadır. Bulgur pilavı olarak sade, tavuklu, etli, sebzeli olarak da yapılmaktadır. Sofralarımızın vazgeçilmez pilavı olan bulgur pilavı pirinç ve kuskusa oranla daha vitamin ve besin değeri bakımından zengindir. Anadolu'da özellikle düğünlerde, ziyafetlerde ve misafir ağırlamada yapılan etli bulgur pilavı yapılışı bakımından birbirine benzerlik göstermektedir. Bir porsiyon etli bulgur pilavı yaklaşık olarak 150 kalori kadardır. Et ile yapılan bulgur pilavı da malzemeleri bakımından farklılık göstermektedir. Sarımsaklı etli bulgur pilavı, sebzeli etli bulgur pilavı ve en meşhuru olan nohutlu etli bulgur pilavı da yapılmaktadır.