{ "title": "Etli Nohutlu Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/etli-nohutlu-pilav.jpg", "date": "21.01.2024 09:44:54", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Etli nohutlu pilav, yanında bir porsiyon salta ve içecek ile gününüzü hoş edecek bir pilav çeşididir. Bol vitamin ev mineralli olan bu pilavı konuklarınız için veya davet sofraları için rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hazırlama süresi oldukça kısadır ve herkes rahatlıkla hazırlayabilir. Ancak pilav da kullanacağınız pirinç baldo ise su ilavesini biraz fazla tutabilirsiniz. Ancak osmancık pirinç ise iki su bardağı pirince iki su bardağı su ilavesi dek gelmektedir.

Etli Nohutlu Pilav İçin Gerekli Malzemeleri
Etli Nohutlu Pilav Nasıl Yapılır?

Öncelikle haşlanmış olan nohutları yıkayın ve dış kısımlarında bulunan kabukları soyun ardından haşlanmış olan eti küçük parçalara ayırın ve bir kâsenin içerisine alın. Pirinçleri ayıkladıktan sonra geniş bir tabağın içerisine alın ve üzerine sıcak su ilavesi yapın. Pirinçleri yarım saat kadar bekletin ve sürenin ardından suyunu süzdürüp yıkayın.

Pilav tenceresinin içerisine sıvıyağ ile tereyağı ilavesi yapın ve pirinçleri kavurun. Pirinçler birine yapıştıktan sonra üzerine tuz ilavesi yapın ve birkaç dakika daha kavurun. Kavrulan pirinçlerin üzerine haşlanmış eti ve nohutları ilave edin kaşıkla karıştırın. Malzemelerin üzerine üç su bardağı et veya sıcak su ilavesi yapın ve tencerenin kapağını kapatın. Bu şekilde pilavı yaklaşık 10 dakika kadar en kısık ateş de pişirin. Nohutlu etli pilav suyunu çektikten sonra tencereyi bir bezin arasına sarım ve 5 dakika kadar demlemeye bırakın. Demlenmiş olan pilavı servis tabağına alın ve üzerine karabiber serpiştirip sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }