{ "title": "Etli Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/etli-pilav(1).jpg", "date": "21.01.2024 11:59:00", "author": "Sakine Çankaya", "article": [ { "article": "Etli Pilav, zengin karbonhidrat, yağ ve protein içeriğine sahip her yörede yenilen gerek pirinç gerekse bulgurla da yapılabilen bir yemektir. Ana yemeklerin yanında pilav olarak tüketilmekle beraber ziyafetlerde, toplantı yemeklerinde, düğünlerde de sulu bir yemeğin yanına yapılmaktadır. Etteki protein ve pirinçteki karbonhidrat ile tam bir kalori zengini yemeklerdendir. Genellikle tek başına bir yemek olarak kabul edilmeyip ana yemeğin yanında sunulmaktadır. Değişik tarifi olsa da yapımı ve tadı benzer özellik göstermektedir.

Etli Pilav; ortalama bir porsiyon etli pilav 312.5 kilo kalori kadardır. Etli pilav tarifi ise şöyledir.

Etli Pilav Malzemeleri
Etli Pilav Nasıl Yapılır?

İlk önce pilavlık pirinç yarım saat boyunca tuzlu ve ılık suda bekletilir. Genişçe bir tencerede kuş başı etler ağzı kapalı olarak kısık ateşte etler suyunu çekene kadar pişirilir. Etler piştikten sonra içerisine tereyağı ve sıvı yağ katılarak etler biraz kavrulur. Sonra yıkanıp suyu süzülen pirinçler katılarak birkaç dakika pirinç ile et beraberce kavrulur. Kavurma işleminin ardından sıcak olan üç bardak su ilave edilir. İlk önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çektikten sonra ocağın altı kapatılır ve 10-15 dakika kadar etli pilav demlenmeye bırakılır. Ölçüyü misafir sayısına göre ayarlanabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }