{ "title": "Etli Şehriye Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/etli-sehriye-pilavi.jpg", "date": "19.01.2024 01:36:40", "author": "Billur Süar Ada", "article": [ { "article": "
Etli Şehriye Pilavı, Türk mutfağının en güzel örneklerinden olan bir saray yemeğidir. Hünkarların sofrasına layık bu yemek hem lezzet hem de görsel anlamda doyuruculuğu olan, hemen herkesin beğenerek yediği yemeklerimizden biridir.

Etli Şehriye Pilavı Malzemeleri
Etli Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır?

Etli şehriye pilavı yapmak için, öncelikle etlerimizi pişirmemiz gereklidir. Bunun için derince bir tencereye bir miktar yağ koyarak etlerimizi 6-7 dakika kadar kavuralım. Daha sonra kavurduğumuz etlerin üzerine yarım bardak sıcak su ilave ederek, etler iyice yumuşayana kadar pişirelim. Etler piştikten sonra geri kalan yağımızı, ince ince doğranmış soğan ve biberlerimizi etlere ekleyerek 2-3 dakika daha kavuralım. Ardından arpa şehriyeleri de ekleyerek, yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte kavurmaya devam edelim.

Etli şehriye pilavı hazırlama aşamasındaki önemli noktalardan biri, kavurma tamamen bitene kadar tuz eklememektir. Kavurma işlemi bittikten sonra, artık sıcak suyumuzu ve tuzu da malzemelere ekleyerek, kısık ateşte pişmeye bırakabiliriz. Pilavımız iyice suyunu çekip piştikten sonra, altını kapatalım ve bir kere karıştırarak dinlenmeye bırakalım.

Etli şehriye pilavı 15 dakika bekletildikten sonra, servise hazır hale gelecektir. Dilerseniz dinlendirme aşamasında, kapakla pilav arasına kalın bir peçete koyarak, pilavın fazla nemini alabilirsiniz. Sıcak olarak servis yapacağınız etli şehriye pilavınız herkes tarafından beğenilecektir. Arzuya göre servis yaparken üzerine kırmızıbiber ekebileceğiniz etli şehriye pilavı, dilerseniz sade de servis yapılabilir. Servis için bir diğer öneride, karabiber olabilir, bu tamamen sizin damak zevkinize kalmış bir seçimdir.

Afiyet olsun.
" } ] }