{ "title": "Fırında Etli Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/firinda-etli-pilav-246.jpg", "date": "21.01.2024 14:32:24", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Fırında etli pilav: Fırında yapılan bu pilav oldukça lezzetli olan bir pilavdır. Ana yemekleri tamamlayıcı olarak kullanılan pilavın ülkemizdeki yeri bellidir. Hemen hemen her yemek öğününde pilav arayışı içerisine gireriz. Fırında etli pilav klasik pilav tercih etmeyenler için ideal bir pilav çeşididir. Besin değeri oldukça yüksektir. Besleyici ve doyurucu özelliği ile bilinmektedir. Yapımı pratik ve kolaydır. Zaman almadan bu lezzetli yemeği sofralarınızda görebilirsiniz. Özellikle misafir alımlarında mutlaka sofralarda bulunması gereken bir pilav çeşididir. Sunum yapılan kişilerden tam not alacağınızı düşündüğümüz fırında etli pilav tarifini sizler için paylaşıyoruz. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Fırında etli pilav için gerekli malzemeler
Fırında etli pilav nasıl yapılır?

Öncelikle eti kuşbaşı şeklinde doğrayın. Daha sonra düdüklü tencere içerisinde etin üzerini geçecek şekilde su ilave edin. Daha sonra defne yaprağını ekleyin. Havuçları doğrayarak, soğanı ve sarımsakları soyarak bütün şekilde tencere içerisine koyun, tuzunu ekleyin. Birazda karabiber serpiştirdikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatarak ocağın altını yakın. Düdüklü tencerenin düdüğü çaldığından itibaren saat tutarak kısık ateşte yarım saat pişirin. Süre dolunca ocağın altını kapatarak tencereyi soğuk su altına tutarak havasını alın, kapağını açarak kuşbaşı etleri süzgeçle alın. Daha sonra pilav yapılacak tencere içerisine etleri koyarak ocağın altını yakın. İçerisine tereyağını ekleyin. Kuşbaşı et kavrulurken sizde pirinçleri bol suyla yıkayarak kuşbaşı etlerin içerisine ilave edin, kavurun. İsteğe bağlı olarak kekiği de ekleyerek pilavın suyunu ilave edin. Düdüklü tencere içerisindeki sudan alarak pilav suyuna kullanın. Tüm malzemeler ocakta kavrulduktan sonra önceden 180 derece ısıtılmış fırına tencereyi sürün. Yaklaşık 15-20 dakika kadar pilavı pişirdikten sonra pirinçler suyunu çekince fırını kapatarak tencereyi fırın içerisinden alın. 5 dakika kadar pişen pilavı dinlendirdikten sonra tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Fırında etli pilav artık hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }