{ "title": "Fırında Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/firinda-pilav(1).jpg", "date": "20.01.2024 17:27:59", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Fırında Pilav, farklı yemek tariflerinde olduğu gibi fırında hazırlanan pilavın da lezzeti çok daha farklı ve lezzetli olmaktadır. Pilavımızın lezzetini pekiştirmek için pilavımızı fırına vermeden hemen önce ocakta pişirdikten sonra fırına verelim. Ayrıca hazırladığımız pilava sos ilave ederek daha leziz bir pilav tüketebiliriz. Fırında hazırlayacağımız pilavımız için tercih edilen pirincin kalitesi de oldukça önemlidir. Pirincin yanı sıra pilavın diğer malzemeleri ile pilavın yanında sunulacak ana yemeğinde uyumlu olmasına dikkat edebilirsiniz. Bütün bunların yanında pilava yağ ilave etmemenizde oldukça önemlidir. Bütün bu ayrıntılardan sonra hep birlikte pilavımızı hazırlamaya ne dersiniz.

Fırında Pilav İçin Gerekli Malzemeleri
Fırında Pilav Nasıl Yapılır?

Fırında pilav hazırlamaya ilk olarak 1 su bardağı pirincimizi ıslatma kabına alarak üzerine bir miktar tuz ve ılık su ilave ederek 25-30 dakika kadar pirincimizi ıslanması için beklemeye bırakalım. Ardından verilen sürenin sonunda tuzlu ıslama suyunu dökerek pirincimizi birkaç su yıkayarak bir süzgeç içene alıp suyunun süzülmesini sağlayalım. Ardından pilav tavamızı ocağa alarak içine 1 çorba kaşığı tereyağı ilave ederek yağı eritelim ve eriyen yağın üzerine pirinçleri ekleyerek bir tahta kaşık yardımıyla pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavuralım. Pirinçler istediğimiz şekilde kavrulduktan sonra üzerine yeteri kadar tuz ve 1 su bardağı kaynar ilave edip kısık ateşte pilavımız suyunu çekene kadar pişirelim.

Pilavımız pişerken bizde 1 adet kuru soğan ve 250 gr cehddar peynirini rendeleyelim. Ardından yarım demet dereotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra incecik kıyalım. Ardından 2 adet yumurtayı uygun bir kabın içine kırarak bir çatal yardımıyla iyice çırpalım. Çırpılmış yumurtanın üzerine önden rendelediğimiz soğan, cehddar peyniri, 1 su bardağı konserve bezelye, ince kıyılmış dereotu, muskat rendesi, karabiber, sıvı yağ, süt ve bir çay kaşığı kadar tuz ilave ederek elde edilen karışımı iyice karıştırarak harmanlayalım. Daha sonra önceden pişirdiğimiz pilavı sütlü malzemenin içine dökerek iyice karıştırdıktan sonra uygun bir fırın kapını yağlayalım ve harmanlayarak karıştırdığımız pilavı fırın kabımıza dökelim. Fırınımızı 180 derecede önceden ısıtarak pilavımızı fırına vererek 45-50 dakika kadar pişirerek fırından alalım ve sıcak olarak servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }