{ "title": "Fıstıklı Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/fistikli-pilav.jpg", "date": "21.01.2024 05:30:41", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Fıstıklı Pilav hem doyurucu olup hem de lezzetli bir yemek türü olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan bu pilav genellikle özel günlerde veya özel misafir geldiği zaman tercih edilmektedir. Fakat fıstıklı pilav her bayanın yapabileceği bir yemek türü olmaktadır. Pilav çeşitleri oldukça fazladır fakat fıstıklı pilav genellikle her damak tadına uygun olmaktadır. Genellikle Türk mutfağında misafir geleceği zaman olmazsa olmazlardan biri haline gelmiştir. Ayrıca annelerin çocukları için yapabileceği ve zevkle yedirebileceği yemeklerden biri olmaktadır. Fıstıklı pilav su şekilde hazırlanmaktadır:

Fıstıklı pilav için malzemeler
Fıstıklı Pilav Nasıl Yapılır?

İlk olarak pirinçleri iyice yıkayalım. Pilav tavamızın içerisine biraz sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı ilave ettikten sonra dolmalık fıstığı ekleyelim ve iyice kavuralım. Kavrulan fıstıkların üzerine yıkanmış olan pirinç ve kuş üzümlerini ilave edelim. Son olarak tuzunu da ekleyelim ve 5-6 dakika kavuralım daha sonra suyunu ekleyelim. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Pişen pilavın altını kapatalım ve dinlenmeye alalım. Daha sonra sıcak servis yapalım.
" } ] }