{ "title": "Garnitürlü Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/garniturlu-bulgur-pilavi-6344.jpg", "date": "21.01.2024 10:54:49", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Garnitürlü bulgur pilavı, garnitürlü bulgur pilavı oldukça sevilen pilav türlerinden biridir. Sade pilavlar yapmak yerine garnitürlü pilav yaparak pilavlarınızı renklendirebilir ve hem görsel açıdan hem de lezzet açısından beğeniler kazanabilirsiniz. Pirinç pilavına göre hem daha düşük kalorili olduğu için daha çok tercih edilen bir yemek türüdür. Şimdi bu lezzetli tarife bakalım

Garnitürlü bulgur pilavı yapımı için gerekli malzemeler
Garnitürlü bulgur pilavı yapımı, için ilk olarak pilav tenceresine tereyağı konulur. Ocağa alınır ve altı açılır tereyağı eritilir yağ hafif kavrulunca bulgur yıkanır ve tencereye ilave edilir. Birkaç dakika kadar bulgur kavrulur ve ardından bir su bardağı garnitür eklenir. Birkaç dakika da bu şekilde kavrulunca üzerini iki parmak geçecek kadar su eklenir. Tuzu eklenir ve kısık ateş de suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çekip hafif dibi tutacak gibi olunca altı kapatılır ve yirmi dakika kadar dinlendirilir. Ardından servis edilir. Servis ederken yanına ayran, salata turşu konularak servis edilirse daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }