{ "title": "Haşlama Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/haslama-pilav.jpg", "date": "19.01.2024 05:02:25", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Haşlama pilav evlerimizde sürekli olarak yaptığımız yapılışı kolay olan bir pilav türüdür. Haşlama pilav içerisinde kullanılan malzemelerin oluşturduğu ayrı bir tatla herkesi kendine hayran bırakır. Bu pilav bütün yörelerde sıklıkla tercih edilen ve sulu yemeklerin, türlü yemeklerin eşliğinde eşsiz bir lezzet oluşturmasıyla tercih konusu olmaktadır. Sizlere bu makalemizde haşlama pilav tarifinin yapılışını, içeriğinde kullanılan malzemeleri belirteceğiz. Pilav tarifleri arasında en fazla tercih edilen yemek tariflerinden biri olan haşlama pilav tarifini büyük bir zevkle hazırlamanız ve sevdiklerinizle beraber afiyetle yemeniz dileğiyle. Hadi işe kolları sıvayarak başlayalım hepinize kolay gelsin.

Haşlama Pilav Malzemeleri
Haşlama Pilav Nasıl Yapılır?

Haşlama pilav yapılışına ilk olarak pirinçleri bol su, bol tuz eklediğimiz sıcak su içerisinde, en az bir saat kadar bekleterek başlayalım. Pilavın yapılacağı tava içerisine, tereyağı ilave ederek eritelim, sıvı yağı da ilave edelim ve üç buçuk su bardağı suyu ve tuzu da ekleyerek kaynamasını bekleyelim. Bol su ve tuz karışımında bekletilen pirinçleri süzgecimize alalım, ılık su altında nişastaları giderelim, duru su akana kadar pirinçleri durulayın. Pirinçleri karıştırmadan yıkayalım ve kaynamakta olan su içerisine yıkama işlemi bitiminde alalım. Şekeri ve sütü de ekleyerek güzel bir karıştıralı. Haşlama pilavın suyu hafif çekilmeye başladığı zaman ocağı iyice kısalım ve pilavın suyunu çekmesini bekleyelim. Suyunu iyice çekmiş olan haşlama pilavını ocaktan alalım. Üzerine kâğıt havlu serelim ve kapağını tekrar kapatalım. En az 15 dakika demlendirip, öyle servis edelim. Haşlama pilavı bu şekilde hazır durumdadır.

Afiyet olsun. Haşlama pilavının yapılışında sizlere püf noktaları belirteceğim.

Haşlama Pilavı Püf Noktaları

Haşlama pilav pişirmeden önce tel bir süzgeçte pirinçleri kırmadan bol suda iyice nişastası akıp pirincin suyu şeffaflaşıp pirinçler bembeyaz olana dek yıkamamız gerekir. Tel süzgeçte pirinçleri iyice süzerek hatta kurumaya bırakırsak daha iyi olur. Pilavın pişirileceği tava da çok önemlidir. Yapışmaz olan, yayvan bir tava olursa haşlama pilav daha güzel olur. Limon suyunun haşlama pilavını daha beyaz yaptığını ve tereyağının da pilavın olmazsa olmazı olduğunu unutmayalım. Pilava eklenecek olan sıvı yağ erirken hem yağının yanmasını önleyecek hem de haşlama pilavının daha parlak olmasını sağlayacaktır. Haşlama pilavı servis öncesinde yine hafif hareketlerle pilavı karıştırmak ve dumanı üzerinde mis gibi tereyağı kokusuyla servis edilmesinde daha iyi tat verecektir. Üzerine bolca karabiber dökülmesi de ayrı bir lezzet oluşturur.

Afiyet olsun.
" } ] }