{ "title": "Havuçlu Bezelyeli Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/havuclu-bezelyeli-pilav(1).jpg", "date": "20.01.2024 02:39:03", "author": "Asiye Gül", "article": [ { "article": "Havuçlu Bezelyeli Pilav, Oldukça zengin bir yemek kültürüne sahip olan ülkemizde her yemeğin yanında pilav yapılarak sofraları zenginleştirmek oldukça kolaydır. Şimdi sizlerle oldukça lezzetli ve kolay bir pilav tarifi paylaşalım.

Havuçlu Bezelyeli Pilav Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Patates ve havuç yıkanır ve soyularak küp-küp doğranır. Tencereye sıvı yağ alınarak üzerine pirinç eklenir ve 5-6 dakika kavrulur. Doğranmış sebzeler de eklenerek 3-4 dakika daha kavrulur, üzerine tavuk suyu ve tuz eklenerek 18-20 dakika pismesi için ocağın altı kısılır. Arada bir karıştırarak pisdigi düşünülen pilav ocaktan alınır ve 10-15 dakika dinlenmesi beklenir ve sıcak sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }