{ "title": "Havuçlu Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/havuclu-bulgur-pilavi-1726.jpg", "date": "20.01.2024 22:32:47", "author": "Murtaza Tanış", "article": [ { "article": "
Havuçlu bulgur pilavı, oldukça düşük kalori içerir. B vitamini bakımından lif oranı ve zenginlik yönünden günlük ihtiyacımızı karşılayabilecek, bulgurla hazırlanmış lezzetli pilav türlerinden biridir. Havuçta hazırlanan pilavı oldukça hafif bir şekilde tüketilebilir. Sindirimi kolay havucun etkisiyle A vitamini de bünyesinde barındırdığı bulgur pilavını keyifle yenilebilir. Havuç kış sebzesi olmasına rağmen bugünün imkânlarıyla artık yazında rahatlıkla bulunabilir. Bundan dolayı bir daha sıcak yaz günlerinde bile öğle yemeklerinde pişirilebilir.

Havuçlu bulgur pilavı için gerekli malzemeler
Havuçlu bulgur pilavı nasıl yapılır?

Pilav tenceresinin içine sızma zeytinyağını koyarak kızdırıyoruz. Kuru soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayarak, yağda kavurmaya başlanmalıdır. Aynı şekilde yeşil biberlerinde çekirdeklerini ayıkladıktan sonra doğramalıyız. Bunları kavrulmakta olan soğanların içine atılır. Daha sonra havuçları rendeleyerek, tencereye ilave ediyoruz. Biraz daha kavrulan malzemelere arzumuza göre rendelenmiş domatesi veya domates salçasını ilave ediyoruz. Salçanın da kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Bu malzemelerin içine 2 bardak suyu ilave ediyoruz. Tencerenin içine kuru naneyi ve tuzu ilave ediyoruz. Suyun kaynamasından hemen sonra ayıklayıp yıkadığımız bulguru ilave ediyoruz. Tenceredeki malzemeler kaynadıktan sonra, kapağını kapatıyoruz. Ocağın altını kısarak, pilavın suyunu çekinceye kadar bekliyoruz. Pilavın suyunu çekmesinden hemen sonra, ocağın üzerinden alıyoruz. Üzerine kâğıt bir havlu ile kapatarak, 10 dakika kadar dinlendiriyoruz. Bu şekilde pilavınız tane tane olacaktır. Artık ana yemeğinizle birlikte havuçlu bulgur pilavını servis edebiliriz.
" } ] }