{ "title": "Havuçlu Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/havuclu-pilav(1).jpg", "date": "19.01.2024 06:15:17", "author": "ismail veske", "article": [ { "article": "Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Farklı bir şekilde tüketince karnım doyum olmuyor sanki. Dün de teriyaki sosumu hemen denemek için teriyaki soslu tavuk yapınca yanına pilav yapmak haliyle kaçınılmaz oldu. Dolapta salatalık malzemelerine bakarken havucu gördüm. O an kararımı verdim. Yapacağım pilav havuçlu olmalıydı. Hemen şöyle orta boy bir tanesini seçtim ve pilavı yapmaya başladım. Havuç pilava renk kattığı için güzel bir sunumu oluyor. Ayrıca farklı bir aroma katıyor. Havucun yarısını rendenin ince yeriyle, yarısını da kalın yeriyle rendeledim. Eğer hepsini kalın rendelerseniz böyle güzel bir renk oluşturamazsınız. Yalnızca pilavın içerisinde şehriye biçiminde havuçlarınız olur. Eğer hepsini ince rendelerseniz de pilavınızın görüntüsü lapa olur. Hem tane tane olması hem de güzel renkli olması için en güzel çözüm bu.

Havuçlu Pilav Malzemeleri
Havuçlu Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinci iyi bir şekilde yıkayıp süzün. Havucun yarısını rendenin kalın olan kısmı ile diğer yarısını da ince olan tarafıyla rendeleyin. Tereyağını sıvı yağ ile geniş tabanlı bir tencereye koyup eritin. Havuçları içine koyup iyi bir şekilde kavurun. Pirinci ekleyip pirinçler birbirine yapışmaya başlayana değin karıştırarak kavurun. Tuzunu koyup karıştırın. Suyunu koyup karıştırın ve kapağını kapatın. Suyunu çekene değin kısık ateşte pişirin. Altını kapatıp tencere ve kapak arasına havlu kâğıt koyup kapağını kapatın. Yarım saat dinlenmesinin ardından servis yapabilirisiniz.
" } ] }