{ "title": "Havuçlu Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/havuclu-pilav(1).jpg", "date": "19.01.2024 06:15:17", "author": "ismail veske", "article": [ { "article": "Havuçlu Pilav, Peynir, domates, sarma, yoğurt, tavuk, pilav. Bu çeşit yiyecekler birbirlerinden farklı bir şekilde tüketmekten zevk alınan yiyeceklerdir. Farklı bir şekilde tüketince karnım doyum olmuyor sanki. Dün de teriyaki sosumu hemen denemek için teriyaki soslu tavuk yapınca yanına pilav yapmak haliyle kaçınılmaz oldu. Dolapta salatalık malzemelerine bakarken havucu gördüm. O an kararımı verdim. Yapacağım pilav havuçlu olmalıydı. Hemen şöyle orta boy bir tanesini seçtim ve pilavı yapmaya başladım. Havuç pilava renk kattığı için güzel bir sunumu oluyor. Ayrıca farklı bir aroma katıyor. Havucun yarısını rendenin ince yeriyle, yarısını da kalın yeriyle rendeledim. Eğer hepsini kalın rendelerseniz böyle güzel bir renk oluşturamazsınız. Yalnızca pilavın içerisinde şehriye biçiminde havuçlarınız olur. Eğer hepsini ince rendelerseniz de pilavınızın görüntüsü lapa olur. Hem tane tane olması hem de güzel renkli olması için en güzel çözüm bu.