{ "title": "İç Pilav Tarifi", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/ic-pilav-tarifi-3694.jpg", "date": "21.01.2024 00:32:17", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "İç Pilav Tarifi, İç pilav daha çok doğu kültüründe var olan ve zaman içerisinde gelenekselleşmiş bir pilav türüdür. İç pilavını perde pilavında, kuzu kaburga doldurmada veya tavuk doldurmada hazırlayabileceğiniz gibi, sade olarak da kavurmanın yanında hazırlayıp servis edebilirsiniz. Yapım aşaması son derece zahmetli ancak çok lezzetli bir yemektir. İç pilavın içini tavukla veya etle zenginleştirmeniz ve içeriğini değiştirerek hazırlamanız mümkündür. Ancak asıl iç pilav ciğer kuş başı ile hazırlanır. Sade bir iç pilav hazırlamak istiyor iseniz mutlaka içeriğinde ciğer olmalıdır. Perde pilavı için bir iç pilav hazırlayacak olursanız içine mutlaka haşlanmış bir tavuk kullanmanız gerekir. Kuzu kaburga dolma için hazırlayacağınız iç pilava ise mutlaka kuş başı et kullanmanız gerekir. Baharat ve içerik aynı olsa da iç pilavı kullanacağınız yemek türü ve yeri çok önemlidir. Bu nedenle iç pilav hazırlarken çok dikkatli ve itinalı olmanız gerekir. Aksi taktirde iç pilavı ne kadar güzel hazırlarsanız hazırlayın. Yanlış yerde yanlış iç pilavı kullanmak yemeğin lezzetini değiştirecektir. Şimdi iç pilavın yapım aşamasına geçelim.

İç Pilav Tarifi Malzemeleri
İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle bademlerin kabukları soyulması için geniş bir kâseye alın ve üzerine sıcak su koyup üzerini kapatın. Daha sonra kabukları soyulana kadar bademleri suda dinlendirin. Daha sonra ayrı bir kâsenin içine kuş üzümlerini dökerek üzerine ılık su dökün ve kuş üzümlerinin şişmesi için üzerini kapatıp dinlendirin. Daha sonra geniş bir tencereyi ocağın üzerine alarak altını yakın. İçine kuru soğanı küçük küçük yemeklik doğrayarak karıştırın. Soğanın suyu biraz çekilince içine zeytinyağını dökün ve soğanlar hafif pembeleşinceye kadar karıştırın. Daha sonra içine bademleri süzdükten sonra kabuklarını soyarak içine atın. Daha sonra dolmalık fıstıkları atarak karıştırın. Daha sonra kuş üzümü şiştikten sonra suyunu süzün ve tencerenin içine atın. Hafif kızardıktan sonra ocağın altını kısın. Daha sonra içine küçük küçük kuş başı kuzu ciğeri doğrayarak karıştırmaya devam edin. Daha sonra ocağın altını biraz daha açın.

Ciğerler piştikten sonra Baldo pirinçleri ayıklayıp suya tutun ve suyunu süzdükten sonra ciğerlerin içine atın. İyice karıştırdıktan sonra üzerini kaynamış sıcak su ekleyin. Daha sonra tahta bir kaşık ile harmanladıktan sonra üzerine çubuk tarçını, tuzunu ve karabiberini ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Demlenerek pişmesi içinde üzerini havlu bir mutfak bezi ile örtün. Kapağın içine kâğıt havlu bir peçete de uygulayabilirsiniz. Böylelikle pilav buharını alarak demlenerek pişmesini sağlar. Pilav kaynadıktan sonra ocağın altını en düşük ayarda kısarak yavaş yavaş pişmesini sağlayın. Hazırlayacağınız bu İç Pilav Tarifi perde pilavında ya da kuru kaburga dolmada kullanmak isterseniz pilavı bir çiğ ve sulu bırakmanız gerekecektir. Çünkü yoğun fırın ateşinde de pişmesi gerekir. Pilavı suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatarak ilk sıcağı gidene kadar dinlendirin ve ardından şık servis kasesine alarak üzerini dere otu ile süsleyip servis edin.

Şimdiden Afiyet Olsun.
" } ] }