{ "title": "İç Pilav Tarifi", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/ic-pilav-tarifi-3694.jpg", "date": "21.01.2024 00:32:17", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "İç Pilav Tarifi, İç pilav daha çok doğu kültüründe var olan ve zaman içerisinde gelenekselleşmiş bir pilav türüdür. İç pilavını perde pilavında, kuzu kaburga doldurmada veya tavuk doldurmada hazırlayabileceğiniz gibi, sade olarak da kavurmanın yanında hazırlayıp servis edebilirsiniz. Yapım aşaması son derece zahmetli ancak çok lezzetli bir yemektir. İç pilavın içini tavukla veya etle zenginleştirmeniz ve içeriğini değiştirerek hazırlamanız mümkündür. Ancak asıl iç pilav ciğer kuş başı ile hazırlanır. Sade bir iç pilav hazırlamak istiyor iseniz mutlaka içeriğinde ciğer olmalıdır. Perde pilavı için bir iç pilav hazırlayacak olursanız içine mutlaka haşlanmış bir tavuk kullanmanız gerekir. Kuzu kaburga dolma için hazırlayacağınız iç pilava ise mutlaka kuş başı et kullanmanız gerekir. Baharat ve içerik aynı olsa da iç pilavı kullanacağınız yemek türü ve yeri çok önemlidir. Bu nedenle iç pilav hazırlarken çok dikkatli ve itinalı olmanız gerekir. Aksi taktirde iç pilavı ne kadar güzel hazırlarsanız hazırlayın. Yanlış yerde yanlış iç pilavı kullanmak yemeğin lezzetini değiştirecektir. Şimdi iç pilavın yapım aşamasına geçelim.