{ "title": "İç Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/ic-pilav(1).jpg", "date": "20.01.2024 12:10:17", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
İç Pilav, farklı lezzetlere açık olanlar ve damak tadına güvenenler için özellikle tavsiye edebileceğimiz harika bir pilav çeşididir. İç pilav genel olarak yörelere göre pişirilme esnasında farklılıklar gösterse de genellikle bol baharat kaldırabilen bir pilav tarifidir. Özellikle sizin için önemli ve özel günlerde veya davet sofralarınız için hazırlamanızı ısrarla tavsiye edebiliriz. Ayrıca iç pilavın içine arzuya ve damak tadına göre ciğerde ilave edebilirsiniz. İç pilav hazırlarken öncelikle kullanılan pirincin kalitesi ve iyi seçilmesi pilavın lezzeti açısından oldukça önemlidir. Kaliteli pirinç seçiminden sonra pilavın içine ilave edilecek baharatların miktarını da kendi damak tadınıza göre azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz. Örnek verecek olursak bazı kişiler tarçından hoşlanmayabilirler. Bu nedenle tarçın veya hoşlanmadığınız diğer bir baharat çeşidinin miktarını azalta bileceğiniz gibi tamamen de çıkartabilirsiniz ve hazırladığınız pilava listede olmayan ve sizin hoşlandığınız farklı bir baharat çeşidi de ilave edebilirsiniz. Baharat seçimi sadece pilavı hazırlayacak kişinin isteğine ve damak tadına göre de hazırlanabilir. Arzu ederseniz bu enfes iç pilavımızı hep birlikte hazırlayarak harika bir pilav ziyafeti çekelim.

İç Pilav İçin Gerekli Malzemeleri
İç Pilav Nasıl Yapılır?

İç pilav hazırlığımıza ilk olarak 2 su bardağı pirinci uygun bir kabın içine alarak üzerine bir miktar tuz ve pirinçlerin üzerini 1 parmak aşacak kadar ılık su ekleyerek pirinçleri tuzlu ılık suyun içinde 25-30 dakika kadar bekleterek başlayalım. Ardından verilen sürenin sonunda tuzlu suyu döktükten sonra pirinçleri bol suda birkaç su yıkayarak suyunun süzülmesi için bir süzgeç içine alarak bir kenarda iyice süzülmeye bırakalım. Ardından 1 çorba kaşığı kuş üzümü ve 2 çorba kaşığı dolmalık fıstıkları da küçük bir kâsenin içine alarak üzerlerini aşacak kadar ılık su ekleyip kuş üzümleri ve dolmalık fıstıkların kabarmalarını sağlayalım.

Daha sonra pilav tenceremizi ocağa koyarak içine 3 çorba kaşığı tereyağını ilave ederek yağın erimesini sağladıktan sonra üzerine 1 adet kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra incecik doğrayarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan soğanların üzerine süzdürülmüş pirinçleri ilave ederek pirinçler şeffaflaşıncaya kadar bir tahta kaşık yardımıyla karıştırarak kavuralım. Kavrulmakta olan pirinçlerin üzerine kabarmalarını sağladığımız dolmalık fıstık ve kuş üzümlerinin ıslama suyunu süzdükten sonra ilave ederek kavurmaya devam edelim.

Ardından pirinçlerin üzerine 2 su bardağı sıcak et suyu, toz tarçın, toz karabiber, yeni bahar ve yeteri kadar tuz ilave edip karıştırdıktan sonra pilav tenceremizin kapağını kapatarak pilavımızı kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakalım. Pilavımız pişerken bizde yarım demet maydanoz ve yarım demet dereotunu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyalım ve pilavımız henüz suyunu tamamen çekmeden önce pilavımızın içine ilave ederek pilavımızı alt üst yapıp bir iki kez çevirip karıştırarak tekrar tencerenin kapağını kapatarak pilavın suyunu çekmesini bekleyelim. Ardından ocağımızın altını kapattıktan sonra pilavımızın üzerine demlenmesi için temiz bir mutfak bezi kapatarak 10 dakika kadar iç pilavımızı demlendirdikten sonra sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }