{ "title": "İnce Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/ince-bulgur-pilavi-441.jpg", "date": "21.01.2024 09:52:23", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "İnce Bulgur Pilavı, Birçok kişinin severek yediği bir lezzet olan bulgur pilavı çeşitli yemeklerin yanında yapılacağı gibi tek başına bir yemek olarak da yapılabilir. Pirinç pilavına göre daha az kalori içeren ve şeker hastalarının da gönül rahatlığıyla tüketebileceği bulgur pilavı, etli, şehriyeli, domatesli ve tereyağlı gibi birçok çeşitte yapılabilir. Peki her zaman yaptığınız yemeklik bulgur pilavını ince bulgur ile yapmayı hiç denediniz mi? Lezzeti yemeklik bulgurla aynı ancak sanki biraz daha hafif bir yemek oluyor. İri bulgura göre pişme süresi daha da kısa sürüyor. Ani bir yemek yapmamız gerektiğinde ince bulgur pilavı sizin için iyi bir seçenek olabilir. Yanında şöyle harika bir salata, turşu ve ayran ile sunulduğunda Hayır diyecek kimse yoktur herhalde. Şimdi ince bulgur pilavı tarifini hazırlamaya başlayalım.

İnce bulgur pilavı malzemeler
İnce bulgur pilavı nasıl yapılır?

Öncelikle soğanları kesme tahtasının üzerinde küçük küçük yemeklik olacak şekilde doğrayın. Bulgur ince olduğu için soğanları da oldukça ince doğramaya özen göstermelisiniz. Doğradığınız soğanları pilav tavasının içerisine eklediğiniz sıvı yağın ve tereyağının içerisinde hafif kavurduktan sonra tavanın içerisine tel şehriyeleri de ilave edip rengi değişene kadar soğanla beraber kavurun. Ardından yıkayıp suyunu süzdüğünüz ince bulguru da tavanın içerisine ilave edip karıştırdıktan sonra ince bulgur pilavının suyunu, et bulyonu, tuzunu ve baharatını da ekleyip tavanın kapağını kapatın ve bulgur suyunu çekip göz göz olana kadar pişirdikten sonra 10 dakika kadar dinlendirerek yanında köfte, közlenmiş biber ve domates ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }