{ "title": "Ispanaklı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/ispanakli-bulgur-pilavi-5417.jpg", "date": "19.01.2024 22:49:00", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Ispanaklı bulgur pilavı, tarifi aynı zamanda adı buğlama olarak da geçer. Çok sağlıklı ve oldukça da besleyici bir yemek tarifidir. Ispanaklı bulgur pilavı hem bulgurla hem de pirinçler yapılan bir yemek çeşididir. Özellikle kış aylarında bol bol yaparak kalsiyum deposunu doldurup hastalıklara karşı önleminizi alabilirsiniz. Bu yemeği özellikle çocuklara yedirmelisiniz çünkü gerçekten içinde bulunan beslenme ve faydalı değerler vücudumuz için oldukça önemlidir.

Ispanaklı bulgur pilavı için gerekli malzemeler
Ispanaklı bulgur pilavı nasıl yapılır?

Öncelikle ıspanaklı bulgur pilavı yapmaya başlamadan önce ıspanakları ayıklayarak iyice yıkayın. İyice yıkandıktan sonra küçük küçük doğrayın ve biraz soğuk suda bekletin ve sonra süzün. Daha sonra geniş bir tava alın ve içine tereyağı ve sıvı yağı koyup ocağın üzerine koyun ve eritin ve daha sonra üzerine domates salçası ilave edin ve iyice ezip kavurun. Domatesler salçası iyice kavrulduktan sonra üzerine yeteri kadar sıcak su ilave edin ve kaynaması için biraz bekleyin. Su kaynadıktan sonra içine tuzunu ilave edin ve sıra sıra ilk olarak dolu bir avuç kadar bulguru kaynayan suya serpin ve hiç zaman kaybetmeden üzerine önceden yıkayıp iyice süzülen ıspanaktan bir avuç doldurun ve suyun üzerine serpin. Daha sonra üzerine tekrar bulgur ekleyerek bu işlemi bulgur ve ıspanak bitene kadar devam edin. Biraz kabaca görünen ıspanaklar kaynamaya başlayınca söneceklerdir. Bu şekilde yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar kaynatarak suyunu tamamen çekmesini bekleyin ve ocağın altını kapatın. Bu yemekte ıspanağın bol olmasını istiyorsanız bu ölçü yeterli olacaktır, eğer biraz fazla olmuş geldiyse miktarda değişiklik gösterir ve azaltabilirsiniz. Tamamen sizin damak zevkinize göre azaltıp çoğaltarak ayarlayabilirsiniz. Ispanaklı bulgur pilavı suyunu iyice çektikten sonra ocağın altını kapatın ve kapağını kapatın ve dinlenmesi için biraz bekleyin. Eğer hala az bir miktar suyu var ve dibini tutmuşsa yine de ocağın altını kapatın ve dinlenmesini bekleyin. Bu fazla olan suyunu çekmesini sağlayacaktır. Ispanaklı bulgur pilavı tarifi hazır sıcak olarak servis yapın. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }