{ "title": "Kabaklı Bulgur Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/kabakli-bulgur-pilavi-4982.jpg", "date": "20.01.2024 07:32:38", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Kabaklı bulgur pilavı, bulgur mutfaklarda sıkça tercih edilen bir besin maddesidir. Pirince göre daha sağlıklı olduğu uzmanlar tarafından devamlı vurgulanmaktadır. Bulgur pilavı bir de sağlıklı bir besin maddesi olan kabakla pişirildiğinde sağlığa sağlık katılacaktır. Kolay bir şekilde hazırlanabilecek kabaklı bulgur pilavının sağlığa katkıları azımsanmayacak kadar çoktur. Bulgur, B vitaminleri bakımından oldukça zengin bir gıdadır. Bu özelliğiyle sindirim sisteminin rahat çalışmasını sağlar. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi bulunmaktadır. Bulgur, kanser hastalıklarına karşı vücudu güçlendirir. Protein bakımından zengin bir kaynaktır. Kabak ve bulgur diyet listelerinin vazgeçilmez besinlerindendir. Özellikle kolesterol problemi yaşayan kişiler ekmek yerine bulgur tüketebilir. Magnezyum, krom ve çinko gibi mineraller barındıran bulgur pirinç pilavına karşı alternatiftir.

Kabaklı bulgur pilavı için gerekli malzemeler
Kabaklı bulgur pilavı nasıl yapılır?

Kuru soğan yemeklik olacak şekilde doğranır. Margarin pilav tavasına alınarak eritilir. İçine doğranan kuru soğan eklenir ve şeffaf bir kıvam alana kadar kavrulur. Domatesin kabukları soyulup rendelenir. Kavrulan soğanların üzerine ilave edilip kavrulur. Kabaklar yıkanarak kabukları kazınır, sonra yuvarlak doğranır. Kırmızı biberin içi temizlenir ve minik minik doğranır. Kabakla birlikte kırmızı biber tavaya eklenip kavrulur.

Kalın bulgur ayıklanıp yıkandıktan sonra malzemelere eklenip karıştırılır. Tüm malzemeler birlikte birkaç dakika kavrulur. Üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edilir. Son olarak tuz ve baharatı eklenip tencerenin kapağı kapatılır. Ocağın altı kısılarak kısık ateşte pişirilir. Yoğurt çırpılır ve üzerine rendelenmiş sarımsak, bir miktar tuz eklenerek karıştırılır. Kabaklı bulgur pilavı piştikten sonra 15 dakika kadar demlenmeye bırakılır. Demlenen pilav servis tabaklarına alınır ve üzerine hazırlanan sarımsaklı yoğurttan dökülerek servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }