{ "title": "Kabaklı Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/kabakli-pilav.jpg", "date": "21.01.2024 01:14:00", "author": "Seher Duran", "article": [ { "article": "Kabaklı pilav, genellikle evlerimizde kolaylıkla bulunan malzemelerden yapılan ana malzemesi kabaklı pilav olan bir pilav çeşididir. Çok lezzetli ve bir o kadarda pratiktir.

Kabaklı pilavın malzemeleri şunlardır
Kabaklı Pilav Nasıl Yapılır?

İlk olarak kabakların kabuğunu ince ince soyuyoruz ve yıkıyoruz ardından küp-küp doğrayıp bir kenara koyalım havuçlara geçelim havuçların kabuğunu soyalım ve yıkayalım. Havuçlar halka şeklinde dilimlenir. Kabaklı pirinç pilavını pişireceğiniz tencereye bir miktar sıvı yağı koyun. Sıvı yağı ısındıktan sonra doğradığınız kabak ve havuçları tencereye koyun. Bir süre piştikten sonra iki su bardağı kadar su ekleyin. Sonra domatesleri rendeleyerek tencereye ekliyoruz. Kurutulmuş kırmızı biberlerimizi doğrayalım ve tencereye alalım ve biraz pişirelim. Ardından kabaklı pirinç pilavına sarımsak ilave edelim ve biraz pişmesini bekliyoruz. Bir iki dakika pişirelim ve domates salçasını tencereye alalım. Domates salçası erdiyse nane karabiber ve tuzunu atalım. İyice özleştikten sonra pirinci ayıklayın ve yıkayın. Pilavımız piştikten sonra altı kapatılıp servis edilebilir.
" } ] }