{ "title": "Karabuğday Pilavı", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/karabugday-pilavi.jpg", "date": "18.01.2024 22:59:06", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Karabuğday pilavı, Rus mutfağına ait bir pilavdır. Karabuğday pilavı Azeri ve Ukrayna mutfağına ait değişik bir pilavdır. Grecka diye anılan koyu renkli bir buğdaya benzer bu üçgen topaklar, son derece sağlıklı, az yağ içeren, glutensiz, protein deposu bir bitkidir. İsminden dolayı tahıllarla birlikte sınıflandırılmasına rağmen Gramineae buğday değil, kuzukulağıgiller familyasındandır. Açlık duygusunu bastırdığı için diyetlerin maddesidir.

Karabuğday Pilavı Malzemeleri
Karabuğday Pilavı Nasıl Yapılır?

Domatesleri küp-küp doğrayalım. Yeşil soğanları ve mantarları ince ince kıyıp, kırmızı biberi de ince doğrayalım. Gereçyayı sıcak suyla birkaç kez yıkayıp süzelim. Pilav tenceresine yağları koyalım. Kıyılmış soğanla birlikte çevirelim. Kıyılmış mantarları da ilave edelim ve hepsini birlikte 5 dakika kadar sote yapalım. Bu karışıma greçyayı ilave edelim ve sonra hepsini birlikte 2-3 dakika kadar kavuralım. Kırmızı biberi, domatesi, tuz ve biber ilave edelim. Sonra ölçülü sıcak su, et ve tavuk suyunu ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatalım ve normal pilav gibi. Pilav suyunun hepsini çekmeden önce kıyılmış taze naneyi ilave edelim. Tamamen çekene kadar kısık ateşte bırakalım.

Afiyet olsun.
" } ] }