{ "title": "Karidesli Pilav", "image": "https://www.pilav.gen.tr/images/karidesli-pilav.jpg", "date": "20.01.2024 07:17:26", "author": "Gülşah Bulut", "article": [ { "article": "Karidesli Pilav, Genelde hemen hemen herkesin yapmış olduğu ve her zaman tercih edilen bir yemek türü olmaktadır. Fakat pilav ya bulgur ya da pirinç pilavı olarak tercih edilmektedir. Karidesli pilav genellikle özel günlerde veya özel misafir geldiği zaman tercih edilmektedir. Bayanların pratik olduğu için her zaman tercihi pirinç ve bulgur pilavından yana olsa da karidesli pilav da oldukça pratik ve lezzetli olmaktadır. Karidesli pilav hem doyurucu olup hem de herkesin damak tadına uygun olup yaşlı genç demeden tüketebileceği yemek olmaktadır. Kısaca karidesli pilav her evde yapılması gereken pilav türlerinden biri olmalıdır. Örneğin annemin yaptığı karidesli pilav tarifi kısa ve öz olmaktadır bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim.

Karidesli pilav için malzemeler
Karidesli Pilav Nasıl Yapılır?

İlk olarak derin bir tava içerisine yağ eklenir ve tavada yağ kızdırılır. Daha sonra yeşil biberlerin iyice yıkandıktan sonra küp-küp doğrayalım ve doğranmış olan yeşil biberi, aynı şekilde doğranmış olan soğanı ve karidesleri kızdırılan yağın içerisine koyalım ve pembeleşinceye kadar kavuralım. Sonra pirinci iyice yıkayalım ve süzgeç yardımı ile süzelim ve süzülen pirinci ilave edelim. Pirinçler göz göz oluncaya kadar kavuralım. Üç su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayan pilavın altını kısalım. Suyunu çekince pilavı dinlenmeye bırakalım. Pilav dinlendikten sonra sıcak şekilde servis yapılabilir.
" } ] }